- Hun hadde sikkert blitt rasende på meg om jeg ikke hadde dratt dette i land

Northug og Johaug vant mixed-sprint på rulleski.

VANT: Therese Johaug og Petter Northug vant mixed-stafetten i Kirkebakken Grand Prix på Hamar i dag.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
VANT: Therese Johaug og Petter Northug vant mixed-stafetten i Kirkebakken Grand Prix på Hamar i dag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

HAMAR (Dagbladet): Kirkebakken Grand Prix gikk i kveld av stabelen på Hamar.

Der ble det arrangert mixed stafett, der Petter Northug gikk på lag med Therese Johaug. Therese Johaug gjorde jobben på sine etapper, mens Northug sikret seieren ved å slå Ola Vigen Hattestad på oppløpet - og fikk dermed sin revansje. Ola Vigen Hattestad slo nemlig Northug i herresprinten tidligere.

- Det var artig. Det første gangen jeg går sprintstafett sammen med ei jente, sier Northug i pressesonen etter løpet.

- Hun la matchballen Nå venter nye treningsopphold for langrennseliten, og både Northug og landslaget drar til Seiser Alm om litt.

- Jeg skal på samling med dem neste uke, og veit at de også skal til Seiser Alm. Hun (Johaug) hadde sikkert blitt rasende på meg om jeg ikke hadde dratt dette i land. Hun la matchballen da jeg fikk gå ut, og det hadde vel vært min skyld om vi ikke vant, sier Northug.

Therese Johaug stemte i, og synes Northug virker å være i god rute til vinteren.

Måtte gi tapt mot Falla - Det var moro å gå på lag, det ser ut som han er i god rute og i god form. Det beviste han i dag og i Trondheim forrige uke.

Johaug sendte Northug ut på den avgjørende etappen på mixed stafetten, og er glad hun slapp å møte Maiken Caspersen Falla, som hun måtte gi tapt mot i kvinnesprinten.

- Vi er to om dette løpet, men han sto for den spurten. Jeg er glad jeg ikke skulle spurte mot Maiken der, sier Johaug.