- Hun har betydd mest for meg

Emil Hegle Svendsen om OL-oppturen, kjæresten, medaljene og sitt siste OL-løp.

STØTTESPILLER: Emil Hegle Svendsen går for sin 8. OL-medalje i karrieren i dag. Han takker kjæresten Samantha Skogrand for støtten tilbake på veien tilbake til suksessen i Pyeongchang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STØTTESPILLER: Emil Hegle Svendsen går for sin 8. OL-medalje i karrieren i dag. Han takker kjæresten Samantha Skogrand for støtten tilbake på veien tilbake til suksessen i Pyeongchang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet): OL har vært en stor opptur for Emil Hegle Svendsen (32) som står med OL-bronse fra fellesstart og sølv fra miksstafett.

Fredagens herrestafett ble imidlertid en nedtur for Svendsen, etter at han pådro seg en strafferunde på siste skyting og tapte gullkampen mot Sverige.

Dette var også den siste starten til Svendsen i et OL. Han har sagt at han er uaktuell om fire år og i dag setter han ut på sin siste olympiske reise - 12 år etter OL-debuten i Torino 2006 med en sjetteplass på fellesstarten.

- Jeg er vanvittig fornøyd med hvordan dette OL har utviklet seg. Det startet ikke bra. Nå føles det veldig, veldig godt, sa Svendsen til Dagbladet før stafetten.

- Hvem har betydd mest for OL-oppturen?

- Samantha (Skogrand). Hun har betydd mest for meg. Hun har backet meg opp hele veien - og det har vært mange samtaler oss imellom. Jeg er typen som er litt negativ. Hun er veldig flink til å støtte meg - og backe meg opp når jeg ser litt mørkt på ting, sier Svendsen.

Skiskytteren fortalte tidligere i OL at han har opplevd noen tøffe sesonger der resultatene ikke har vært som han håpet. Svendsen tok VM-medalje i hvert mesterskap fra Antholz 2007 til Oslo 2016. I Hochfilzen-VM i fjor var første gang på ti år at Svendsen ikke kom hjem fra VM med medalje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer