Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hun har det ikke bra i sjelen», sa han om Kalla. Nå er han ferdig på det svenske landslaget

Mattias Persson blir ikke med videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet): Charlotte Kalla reagerte illsint da dametrener Mattias Persson uttalte at hun ikke var mentalt der hun skulle være etter en skuffende syvendeplass i februar.

- Charlotte har det ikke bra i sjelen med tanke på resultatene denne vinteren, sa Persson, og fikk en full runde med kjeft i retur.

- Den uttalelsen får virkelig Mattias stå for, sa Kalla i et intervju med SVT - og så gikk hun.

Nå er Mattias Persson ferdig som landslagstrener.

- Lagt det bak oss Han har valgt å ikke fortsette arbeidet med landslaget, står det i den offisielle uttalelsen om endringen, som lister det store engasjementet og antallet reisedager som hovedårsak.

- Dette har ingenting med det som skjedde i Falun å gjøre, det kan jeg ærlig talt si, sier langrennssjef Johan Fares til Dagbladet.

- Det som skjedde der har vi lagt bak oss, og det har overhodet ikke vært en del av vurderingen. Det er Mattias selv som har følt at det har tatt på å reise så mye som denne jobben krever. Han har hatt en permisjon på skiskolen i Østersund som han har valgt å avslutte, og det er noe han har valgt, sier han.

Selv var ikke Persson på plass da det svenske skiforbundet i dag presenterte sitt nye trenerteam, med blant annet Emil Iversens far Ole Morten Iversen som en av de sentrale komponentene.

I den offisielle uttalelsen sier Persson at han vil prioritere familien i tiden som kommer.

- Jeg har vært landslagstrener i tolv og, og fått være med på en fantastisk reise. Et privilegium, men også et liv i koffert med over 170 hotellnetter per år og mye fravær fra familien. Jeg har gitt alt, og er fornøyd med det vi har fått til sammen, med et damelag som trolig aldri har hatt en større bredde enn de siste sesongene, sier han.

- Nå ser jeg fram mot mer tid til familien og å få utvikle nye og lovende skiløpere hjemme i Østersund. En utfordring like stor som noen, sier Persson.

Tungt Rikard Grip, som selv får en mer overordnet rolle som ansvarlig for langrennslandslagene i Sverige, avviser også at konflikten med Charlotte Kalla i Falun har hatt betydning for Mattias Perssons avskjed.

- Ingenting har det betydd. Dette handler om at det er mye reiser og at man er mye ute. Jeg har delt mer hotellrom med han enn jeg har delt med kona mi og han har delt med kona si de siste tre årene, sier Grip til Dagbladet.

- Vi har et fantastisk forhold, men nå har han en tenåringsdatter som selv har begynt å konkurrere på ski, og det er klart det er tungt for ham å være borte hele tiden når det er sånn. Nå har han hatt tre intensive år, og føler kanskje at motivasjonen ikke er hundre prosent lenger. Da tror jeg det er helt riktig for han å ta et steg tilbake og jobbe videre på hjemmebane i Østersund og ha litt mer tid til familien. Han har gjort en strålende jobb, og det som skjedde i Falun har ingenting med dette å gjøre, sier Grip.

- Hvordan håndterte dere det som skjedde med Kalla i februar?

- Vi har så klart diskutert det internt, men ikke noe mer enn det. Det er noe som kommer til å bli igjen i Falun, vi har hatt gode og konstruktive samtaler om det, sier Grip.

Rikard Grip, Ola Ravald, Lars Selin, Ole Morten Iversen og Johan Granath er de som nå har ansvaret for å gjenreise svensk langrenn etter en svært skuffende sesong.

Hele Norges coronakart