Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hun har det råeste skuddet jeg har sett

Og nå lever Riegelhuth-søstrene drømmen om gull.

SJU GOALER: Betina Riegelhuth jubler etter en av sine sju scoringer mot Spania i den første kampen i hovedrunden i kveld. Hun kom inn som en av de siste i EM-troppen, som har stått fram som en redningskvinne.
SJU GOALER: Betina Riegelhuth jubler etter en av sine sju scoringer mot Spania i den første kampen i hovedrunden i kveld. Hun kom inn som en av de siste i EM-troppen, som har stått fram som en redningskvinne. Vis mer

• Norge - Spania 29-26.

DEBRECEN (Dagbladet): Hun kom inn i EM-troppen som en av de aller siste, men Betina Riegelhuth har på rekordtid vist at hun kan være akkurat den matchvinneren Norge trenger når det står litt i stå for de som skal være best og gå foran.

Som mot spanjolene i kveld, da hun kom inn og hamret dem i senk med sju scoringer.

- Dette er den morsomste kampen jeg har spilt. Jeg fikk masse spilletid, og da er det utrolig gøy å få bidra slik jeg gjør, sier hun til Dagbladet etter bare sin 25. landskamp.

Ble syk Det er bare to dager siden hun ble isolert på eget rom etter at hun kastet opp etter kampen mot Ukraina. I kveld sto hun fram som den store redningskvinnen.

27-åringen har opplevd de store kontrastene de siste dagene.

- Jeg hadde en dårlig kveld da jeg ble syk, men jeg ble godt fulgt opp av lege og fikk restituert meg godt i går. Og så hadde jeg en god trening i dag morges. Da merket jeg at kroppen var på gang igjen, sier bakspilleren med det vanvittige skuddet.

- Jeg er glad det gikk over så fort.

Stolt Det er garantert storeøster og landslagsveteran Linn-Kristin Riegelhuth Koren (30) også. Og stolt.

Veldig stolt.

- Jeg er stolt storesøster og selvfølgelig også stolt av laget. Vi gir oss aldri. Det var mange som bidro i dag, men jeg er selvfølgelig litt ekstra kry av søsteren min, sier «Linka» til Dagbladet.

Med sine sju prikkfrie nettkjenner og ble norsk toppscorer i den intense thrilleren mot et spansk lag som også gikk inn i hovedrunden med maksimale fire poeng.

Storeøster Riegelhuth mener Betina har en skuddarm som er helt unik.

- Jeg er selvfølgelig litt inhabil, men jeg har ikke sett noen med råere skudd. Hun har en unik spisskompetanse i forhold til skudd. Jeg skikkelig imponert, for det er råbra skyting, sier «Linka.»

Reserve Som en av de siste som ble tatt ut i EM-troppen, så hadde ikke Betina de store forventningene på forhånd.

- Det er mitt første mesterskap, så jeg ville ikke ha så store forventinger, for jeg visste ikke hva jeg gikk til. Jeg er bare veldig glad for den spilletiden jeg har fått, sier Betina Riegelhuth.

«Linka» er spesielt imponert over måten lillesøsteren har taklet det som i utgangspunktet var en reserverolle.

- Lever drømmen - Det er ikke så lett, å ikke få vite om hun får spille mye eller lite. Det har hun taklet veldig bra. I tillegg er alt ferskt for henne, men hun viser seg fram med iskald ro, og bare går ut og gjør det hun er best på; rette nesa mot mål og variere skuddene.

Med fire strake seirer ser veien fram til en EM-semifinale ut som en firefelts motorvei i øyeblikket. Med sier mot Polen på mandag, så står ikke engang teori i veien.

- Vi har det gøy og nyter hvert sekund sammen her. Nå lever vi drømmen om å nå lengst mulig i dette mesterskapet.