KOTROVERSIELL: Den tidligere dopingdømte svømmeren Julia Jefimova tok i natt et nytt sølv i svømmebassenget. Det blir det bråk av. Foto:  Patrick B. Kraemer / EPA / NTB Scanpix
KOTROVERSIELL: Den tidligere dopingdømte svømmeren Julia Jefimova tok i natt et nytt sølv i svømmebassenget. Det blir det bråk av. Foto:  Patrick B. Kraemer / EPA / NTB ScanpixVis mer

Hun har fått hallen til å bue og rivalene til å rase. Nå kommer hun med stikk til Michael Phelps

Her er noe av det som skjedde i Rio-OL mens du sov. 

(Dagbladet): Det skjer en hel del i Rio de Janeiro mens de fleste av oss ligger og sover i Norge. I OL-bassenget har det blitt utdelt nye medaljer, og - ikke overraskende - gikk en av disse til amerikanske Michael Phelps.

På 200 meter medley tok Phelps sitt fjerde gull i lekene og det 22. totalt. Svømmestjernen var tydelig rørt etter maktdemonstrasjonen.

– Jeg sier dette ofte, men hver eneste dag lever jeg drømmen. Da jeg var en liten gutt, drømte jeg om å gjøre noen ingen hadde gjort før, og jeg nyter det. Å kunne avslutte slik jeg gjorde er veldig spesielt for meg, og det er derfor du ser mer og mer følelser på seierspallen, sier Phelps, ifølge NTB.

NYTT GULL: Michael Phelps dominerer fullstendig i OL-bassenget. Foto: Lionel Hahn / ABACAPRESS / NTB Scanpix
NYTT GULL: Michael Phelps dominerer fullstendig i OL-bassenget. Foto: Lionel Hahn / ABACAPRESS / NTB Scanpix Vis mer

Men 31-åringen måtte også tåle et lite stikk fra den svært kontroversielle russeren Julia Jefimova, som i natt tok en ny en sølvmedalje i brystsvømming.

Hun har måttet tåle kritikk, fra blant andre Phelps og Lilly King på grunn av sin dopingfortid, og har flere ganger blitt møtt med buing i svømmehallen.

Stilte spørsmål om Phelps' troverdighet

Jefimova fikk i natt spørsmål om Lilly Kings kommentarer om at hun burde vært utestengt fra OL. Ifølge The Guardian svarte en tydelig irritert russisk svømmer dette:

- Hva ville hun (King) sagt om Michael Phelps?

Sølvmedaljøren lot spørsmålet henge i luften, og utdypet ikke svaret noe mer. Men flere medier skriver at hun med dette svaret siktet til utestengelsen av Phelps som i 2009 ble avbildet mens han røyket marihuana. Amerikaneren ble utestengt fra idretten i tre måneder som følge av regelbruddet.

Under pressekonferansen fikk Jefimova en rekke spørsmål om doping, og ble ifølge The Guardian svært frustrert.

Da hun fikk enda et spørsmål om Lilly King, svarte hun kontant:

- Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Det er bare to amerikanere jeg respekterer og lytter til. Alle de andre som snakker, bryr jeg meg ikke om.

Amerikanerne Jefimova sikter til er trenerne hennes, blant andre Dave Salo.

200 meter-finalen ble forøvrig vunnet av japanske Rie Kaneto på tiden 2.20,30.

Les også: Hele halle pep i sinne. Rivalens svar var nådeløst

FØRSTE GULL: Leone Nakarawa og hans lagkamerater jublet ellevillt for Fijis første OL-medalje noensinne. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB Scanpix
FØRSTE GULL: Leone Nakarawa og hans lagkamerater jublet ellevillt for Fijis første OL-medalje noensinne. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB Scanpix Vis mer

Historisk Fiji-gull

På Fiji er det i dag stor fest etter at landets rugbyherrer knuste Storbritannia 43-7 i finalen. Dette er nemlig landets første OL-medalje - noensinne.

– Det er en fantastisk følelse å være fijianer nå. Vi har planer om å sette sammen en stor feiring. Ingen er på jobb, universitetene har fått fri og et toppmøte mellom øylandene i Stillehavet er utsatt. Ingen har vært på jobb de siste dagene, sier Fijis statsminister, Voreqe Bainimarama, ifølge NTB.

Murray i gullform

På tennisbanen snakkes det mye om Andy Murray om dagen. Briten er i storform og er favoritten til å ta OL-gullet.

Torsdag slo han italienske Fabio Fognini 6-1, 2-6, 6-3.

Rafael Nadal er også klar for kvartfinale etter å ha slått franske Gilles Simon 7-6 (7-5), 6-2.

Sveriges tredje strake håndballtap

Våre naboer i øst har hatt et sterkt OL til nå - spesielt i OL-bassenget. Men på håndballbanen har det dessverre vært en del skuffelser.

I natt gikk Sveriges håndballherrer på sitt tredje strake tap etter å ha gått på en ny smell mot Slovenia.

Etter 24-29-tapet ligger Sverige på sisteplass med null poeng, og det må derfor mye til for at de skal komme seg videre til sluttspillet.