- Hun har god grunn til å være sint på meg

Hilde GP ødela for Skofterud.

Vibeke Skofterud var nærmest utrøstelig etter femteplassen i finske Kuusamo søndag. Et fall 1500 meter fra mål kostet henne 2. plass.

I mål måtte både Marit Bjørgen og Hilde G. Pedersen trøste henne så godt de kunne, mens tårene rant i strie strømmer.

- Jeg syntes fryktelig synd på henne, for det var jeg som var årsaken til at hun falt, sa veteran Hilde G. Pedersen.

- Jeg er veldig lei meg, og hun har god grunn til å være sint på meg.

- Hva var det som skjedde?

- Hun var på vei til å ta meg igjen, og vi kjørte ned den siste utforkjøringen. Jeg er litt mer forsiktig av meg, mens hun er veldig rå utfor. Jeg tror ikke vi var borti hverandre, men det var min skyld at hun falt, sa Hilde GP.

- Jeg datt og er veldig lei meg. Akkurat nå klarer jeg ikke å glede meg over en femteplass på samme måte som i Gällivare, sa Skofterud som har fått et comeback i langrennstoppen etter et par middels sesonger.

- Før jeg falt var jeg i veldig bra slag og hadde nok klart å ta 2. plassen, sa Slitu-løperen, som vanligvis er et eneste stort smil.

TRIST: Vibeke Skofterud var både trist og sint etter at hun falt fra en sikker 2. plass - bildene taler sitt tydelige språk om hva hun følte. Foto: SCANPIX
TRIST: Vibeke Skofterud var både trist og sint etter at hun falt fra en sikker 2. plass - bildene taler sitt tydelige språk om hva hun følte. Foto: SCANPIX Vis mer

Søndag var det mest fortvilelse å se i ansiktet hennes.

Hun ble toer i Kuusamo for tre sesonger siden, men har de siste sesongene vært langt unna storformen.

Skofterud hadde nest beste tid etter passering 8,1 kilometer. Da var hun 6,3 sekunder foran Bjørgen, i mål skilte det 13,6 sekunder i Bjørgens favør. Fallet kostet henne nok drøye 20 sekunder, for hun gikk seg ikke på noen måte stiv den siste biten inn mot mål.

(NTB)

<B>TOK SKYLDA: </B> Hilde Gjermundshaug Pedersen presset seg forbi Vibeke Skofterud i motbakken, og tok på seg skylda for at Skofterud falt.