Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hun har ikke gjort noe galt

Sachenbacher-bror om positiv test.

I TRØBBEL: Evi Sachenbacher-Stehle skal ifølge tyske presse ha levert en positiv dopingprøve. Det nekter broren å tro på. Foto: AP Photo/Lee Jin-man
I TRØBBEL: Evi Sachenbacher-Stehle skal ifølge tyske presse ha levert en positiv dopingprøve. Det nekter broren å tro på. Foto: AP Photo/Lee Jin-man Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Evi Sachenbacher-Stehle har levert en positiv dopingprøve, melder flere tyske nyhetsbyråer.

Broren Joseph er derimot sikker på at 33-åringen er uskyldig.

- Hun har ikke gjort noe galt. Hun tar avstand fra doping og ville aldri dopet seg. Dette er akkurat som i Torino-OL. Da økte hemoglobinnivået nivået hennes i høyden. Slik er det nå også, noe b-prøven vil vise, sier Josef Sachenbacher til Bild.

Merittert Den tyske skiskytteren har en fjerdeplass fra fellesstarten som beste plassering i Sotsji-OL. På distansen ble hun spurtslått av norske Tiril Eckhoff som tok bronse.

Sachenbacher-Stehle ble ikke tatt ut til skiskytterstafetten i Sotsji fredag, og da startet ryktene å svirre om at det var 33-åringen som var den tyske utøveren som hadde levert en positiv dopingprøve.

ONSDAG: Dette bildet er datert til onsdag 19. februar og viser den tyske skiskytteren med dopingkontroll-skilt i bakgrunnen. Foto: EPA/Kay Nietfeld
ONSDAG: Dette bildet er datert til onsdag 19. februar og viser den tyske skiskytteren med dopingkontroll-skilt i bakgrunnen. Foto: EPA/Kay Nietfeld Vis mer

Bare timer senere skrev tysk presse at det var den profilerte veteranen som var tatt.

Sachenhacher-Stehle var tidligere en profilert langrennsløper, men byttet til skiskyting før 2012-sesongen. Hun har blant annet OL-gull fra stafetten i 2002, og sølv på sprinten.

I 2006-OL i Torino var hun med og tok stafettsølv.

- Sjokkert Dopingsaken ryster den tyske OL-leiren, og b-prøva er fortsatt ikke klar.

- Jeg er sjokkert over at en tysker har testet positivt. Det gjelder uansett hvilken utøver og idrett det dreier seg om, sier den tidligere skiskytteren Sven Fischer.

- Jeg hørte aldri om tysk doping i mine 15 år som aktiv. Dette skulle aldri ha skjedd, og det er svært kjedelig for hele den tyske troppen, sier Fischer.

Den norske skiskyttersjefen Per Arne Botnan vil ikke dømme noen før b-prøva er offentliggjort.

Franziska Preuss, Andrea Henkel, Franziska Hildebrand og Laura Dahlmeier går stafetten for tyskerne. Starten er klokka 15.30.

Hele Norges coronakart