Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hun har nesten rett. Men jeg kommer ikke hjem ennå

Martin Johnsrud Sundby etter «slakt» av moren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): En meget skuffet Martin Johnsrud Sundby brukte stort sett ordene «jævlig», «kjipt» og «ræva» da han beskrev opplevelsen han hadde på 15-kilometeren i går.

Det som skulle være den aller største gullsjansen, den distansen han har siktet seg inn på i årevis, ble bare «jævlig», «kjip» og «helt ræva».

- Akkurat her og nå vet jeg ikke hva som gikk galt. Jeg følte meg i knallform så sent som i går, og kan ikke skylde på det. Men kroppen var ikke bra i dag.

- Det snakkes om dårlige ski?

- Jeg skal ikke evaluere skiene sammen med dere. Vi får ta en prat med gutta i smørebua og se om det er noe der. Jeg vet ikke. Det eneste jeg vet er at jeg er fryktelig skuffet nå. Jeg følte jeg var i posisjon til å ta dette. Så blir det et ræva-løp. Det er ikke moro.

Revansjesugen Da Dagbladet forteller Martin at moren hans i Dagbladets OL-studio har slaktet innsatsen hans og sagt at det er like greit at han reiser hjem til sønnen sin etter å ha blitt slått av Axel Teichmann i OL, trekker han imidlertid en sjelden gang å smilebåndet.

20140114 SOTSJI 15 km klassisk i OL Sotsji. Foto Thomas Rasmus Skaug Dagbladet.
20140114 SOTSJI 15 km klassisk i OL Sotsji. Foto Thomas Rasmus Skaug Dagbladet. Vis mer

- Jo, hun er jo svært nær ved å ha rett.

- Men jeg kommer ikke hjem ennå. Jeg har noe å utrette her først. Den stafetten blir utrolig viktig nå. Vi må finne på noe smart for å sikre det gullet. Og det skal jeg være med på.

Ikke favoritter - Er dere fortsatt favoritter?

- Favoritter nei. Langt i fra. Nå er vi outsidere. Sverige har hatt tre forskjellige løpere på pallen og er knallsterke.

- Vi må som sagt legge en skikkelig god plan nå. Vi må finne ut hva som egentlig skjedde i dag. Hvorfor tre av fire mann går så dårlig på det som skal være vår beste distanse.

- Og det arbeidet må begynne med en eneste gang. Vi har skikkelig dårlig tid, sier Martin Johnsrud Sundby.

- Du virker oppriktig bekymret for den stafetten?

- Det er jeg!

Hele Norges coronakart