- Hun har nesten rett. Men jeg kommer ikke hjem ennå

Martin Johnsrud Sundby etter «slakt» av moren.

SOTSJI (Dagbladet): En meget skuffet Martin Johnsrud Sundby brukte stort sett ordene «jævlig», «kjipt» og «ræva» da han beskrev opplevelsen han hadde på 15-kilometeren i går.

Det som skulle være den aller største gullsjansen, den distansen han har siktet seg inn på i årevis, ble bare «jævlig», «kjip» og «helt ræva».

- Akkurat her og nå vet jeg ikke hva som gikk galt. Jeg følte meg i knallform så sent som i går, og kan ikke skylde på det. Men kroppen var ikke bra i dag.

- Det snakkes om dårlige ski?

- Jeg skal ikke evaluere skiene sammen med dere. Vi får ta en prat med gutta i smørebua og se om det er noe der. Jeg vet ikke. Det eneste jeg vet er at jeg er fryktelig skuffet nå. Jeg følte jeg var i posisjon til å ta dette. Så blir det et ræva-løp. Det er ikke moro.

Revansjesugen Da Dagbladet forteller Martin at moren hans i Dagbladets OL-studio har slaktet innsatsen hans og sagt at det er like greit at han reiser hjem til sønnen sin etter å ha blitt slått av Axel Teichmann i OL, trekker han imidlertid en sjelden gang å smilebåndet.

20140114 SOTSJI 15 km klassisk i OL Sotsji. Foto Thomas Rasmus Skaug Dagbladet.
20140114 SOTSJI 15 km klassisk i OL Sotsji. Foto Thomas Rasmus Skaug Dagbladet. Vis mer

- Jo, hun er jo svært nær ved å ha rett.

- Men jeg kommer ikke hjem ennå. Jeg har noe å utrette her først. Den stafetten blir utrolig viktig nå. Vi må finne på noe smart for å sikre det gullet. Og det skal jeg være med på.

Ikke favoritter - Er dere fortsatt favoritter?

- Favoritter nei. Langt i fra. Nå er vi outsidere. Sverige har hatt tre forskjellige løpere på pallen og er knallsterke.

- Vi må som sagt legge en skikkelig god plan nå. Vi må finne ut hva som egentlig skjedde i dag. Hvorfor tre av fire mann går så dårlig på det som skal være vår beste distanse.

- Og det arbeidet må begynne med en eneste gang. Vi har skikkelig dårlig tid, sier Martin Johnsrud Sundby.

- Du virker oppriktig bekymret for den stafetten?

- Det er jeg!