<strong>ENDELIG:</strong> Ingrid Kvernvolden fullførte denne uka videregående. Nå skal hun flytte og rette alt fokus mot fotballen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
ENDELIG: Ingrid Kvernvolden fullførte denne uka videregående. Nå skal hun flytte og rette alt fokus mot fotballen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

Toppserien

Hun har pendlet i et halvt år og kombinert fotball med eksamener og russetid. Nå får idretten alt fokus

Ingrid Kvernvolden (19) kan endelig satse på fotball for fullt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLESTRØM (Dagbladet): Hun har i flere år vært et av Norges mest lovende talenter i fotball. Nå kan Ingrid Kvernvolden (19) endelig satse på fotball for fullt.

Ungjenta signerte nemlig for Lillestrøm i fjor høst. Det siste halve året har hun fått kabalen til å gå opp med pendling mellom fotball i Lillestrøm og skole på Hamar. Torsdag hadde hun sin siste skoledag - og flytter snart nærmere hovedstaden for at hun kan rette fullt fokus på fotballen.

- Å gjøre dette i tre år tror jeg ville blitt tøft. Det har vært litt hektisk, spesielt siden det også har vært det siste året på skolen, og det er et viktig år. Men både skolen og Lillestrøm har lagt godt til rette for meg, sier Kvernvolden til Dagbladet.

Friår

For en kvinnespiller i Norge kan det være greit å ha noe å leve av ved siden av fotballen. Kvernvolden tar seg et «friår» før hun begynner på høyere utdanning. Da kan hun ha fullt fokus på fotballen.

19-åringen fra Brumunddal har vært en gjenganger på aldersbestemte landslag, og kaptein senest på U19-landslaget. Nå drømmer hun om å etablere seg i Lillestrøms førsteellever, og ta neste steg til U23-landslaget.

- Jeg føler at jeg har tatt mange steg som fotballspiller etter at jeg kom hit. Nå handler det om å gi alt for å klare å komme meg inn i førsteelleveren. Målet er også å komme på U23-landslaget, som er det neste for meg. Det er målet nå, og sjansen kan bli større nå som jeg er ferdig med skolen, sier Kvernvolden.

Men i Lillestrøm er det trangt om plassene. Så langt denne sesongen har Kvernvolden fått to kamper fra start, og en hel del innhopp. Hun har scoret tre mål i Lillestrøm-drakta.

Lærer mye

Før 19-åringen kom til Lillestrøm i vår, spilte hun i 1. divisjonslaget Fart. Den overgangen har vært stor.

- Det er mer proft her. Geir Frigård (tidligere fotballspiller i bla Lillestrøm og Lierse, journ. anm) er blant annet inne og har avslutningstrening med oss. Det er helt konge, da får man gode tilbakemeldinger og ting man skal øve på. Det er et mål og en mening med det man gjør her, sier Kvernvolden.

- Du er en del av et lag med rutinerte Toppserie- og landslagsspillere. Hva lærer du av dem?

- Jeg lærer litt rutiner og smartness i hvordan de spiller, og tar seg av ting, både på og utenfor banen. Jeg har mye å lære av dem, sier Kvernvolden.

Vennene forstår

Som satsende fotballspiller er det altså ting som må settes i andre rekke. Det har Kvernvolden fått kjenne på. Skolen har vært viktig for henne, men for eksempel russetiden måtte gå litt i bakleksa.

- Det har gått bra det, altså. Russetida er ikke det viktigste i livet det heller, flirer hun.

- Det blir litt mindre tid til ting andre kan gjøre. Jeg har måttet bortprioritert mange sosiale sammenkomster. Men likevel har jeg venner som følger meg og forstår meg, og ser kamper og synes det jeg driver med er gøy. De forstår valgene jeg har gjort, sier Kvernvolden.

Nå er det altså ikke lenge før hun flytter hjemmefra for første gang.

- Det blir litt rart, men jeg tipper det skal gå greit.

Helgas kamper i Toppserien:

Lørdag: Røa - Sandviken 14.00 (db.no), Grand Bodø - Kolbotn (db.no), Klepp - Stabæk (db.no), LSK Kvinner - Vålerenga (db.no) 15.00.

Søndag: Medkila - Arna Bjørnar 13.00 (db.no), Avaldsnes - Trondheims Ørn (db.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer