IKKE ALVORLIG: Det så stygt ut da Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble kjørt vekk fra kollen etter å ha kjørt ut, men de første undersøkelsene tilsier at det ikke skal være snakk om alvorlige skader. Foto: John Rasmussen / Dagbladet / NTB Scanpix
IKKE ALVORLIG: Det så stygt ut da Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble kjørt vekk fra kollen etter å ha kjørt ut, men de første undersøkelsene tilsier at det ikke skal være snakk om alvorlige skader. Foto: John Rasmussen / Dagbladet / NTB ScanpixVis mer

- Hun har slått hodet, skulderen og hofta

Ikke alvorlig for Uhrenholdt Jacobsen.

OSLO (Dagbladet): Dagens tremil for jentene i Kollen skulle bli en folkefest, men en stygg hendelse la en skygge over arrangementet da Astrid Uhrenholdt Jacobsen kjørte ut av løypa i høy hastighet.

Heldigvis viser det seg nå at det ikke skal være snakk om noen alvorlige skader.

- Var med i sykebilen Landslagets fysioterapaut, Torgeir Hansen, sier til Dagbladet at han var med i ambulansen som fraktet Uhrenholdt Jacobsen til akuttmottaket.

- Ja, jeg var med i sykebilen, og hun har fått seg et slag i hodet, i hofte og i skulderen, sier han.

Hansen forteller videre at de første undersøkelsene tilsier at det ikke skal være alvorlig.

- Ut fra førstehåndsundersøkelsene som de jo gjør, har de ikke funnet noe. Moren og faren hennes er på plass nå, og hele familien blir tatt hånd om, sier han.

Raskt på plass Ulykken skjedde i en sving på baksiden av smørebuene. Hansen sier at han sto like i nærheten da uhellet var ute.

- Jeg sto bare noen meter unna, og var veldig raskt på plass. Det samme var ambulansemannskapet, og det hele foregikk veldig profesjonelt.

Likevel, det var tydelig at Uhrenholdt Jacobsen fikk seg en skikkelig trøkk i møtet med en stolpe på den andre siden av sikkerhetsnettingen.

- Nei det er ikke behagelig å slå seg mot en stolpe. Du kommer i en veldig fart der, sier Hansen.