Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

Hun har slitt og slitt. I dag kom oppturen: - Nå kan jeg gråte en skvett for meg selv

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) gikk inn til VM-bronse.

OPPTUR: Charlotte Kalla tok sølvet foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen, men bak en totalt overlegen Marit Bjørgen.    Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPTUR: Charlotte Kalla tok sølvet foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen, men bak en totalt overlegen Marit Bjørgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI / OSLO (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsens sesong har vært en knallhard kamp om å komme i form.

Hun sleit med sykdom i sesongoppkjøringen, og har vært på etterskudd gjennom hele sesongen.

Det kom en opptur i Ulricehamn, men så kom nedturen igjen både i Falun og NM på Lygna.

Jacobsen sa til Dagbladet at hun følte seg helt tom. Derfor dro hun hjem fra NM. VM var i fare. Det gikk så langt at hun for to uker siden vurderte å bli hjemme.

Men Astrid Uhrenholdt Jacobsen fortsatte å følge planen hun la før sesongen, kjempet videre og beholdt troa.

I dag fikk hun belønningen i form av en vanvittig opptur.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Heming-løperen kjempet seg inn til en tredjeplass på dagens 10-kilometer klassisk, bare slått av den overlegne Marit Bjørgen og svenske Charlotte Kalla.

Etter dagens bronse har 30-åringen sju VM-medaljer (en gullmedalje, en sølvmedalje og fire bronsemedaljer)

I intervju med NRK var hun i kjempehumør:

- Det er helt rått å få til sesongens beste løp i VM. Det gir mer selvtillit at jeg greier å toppe formen til de viktige løpene. I dag kan jeg kanskje gråte en skvett for meg selv også, sier hun til NRK, og refererer til at hun gråt for Bjørgen da skidronninga sikret karrierens 15 gull lørdag.

RØRT TIL TÅRER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen hyller Marit Bjørgen for sin innsats. Og klarer ikke å holde tårene tilbake. Video. Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Jacobsen er stolt over at hun har greid å beholde planen hun la. Planen som skulle gjøre at hun var i form til VM:

- Det er mye som sitter mellom øra. Det handler om å stole på at man har en god plan for å komme i form. Jeg vet hva som fungerer for meg selv, forklarer hun.

Ti år etter det store gjennombruddet under VM i Sapporo (3 medaljer) forteller Jacobsen at hun rangerer dagens bronse veldig høyt:

- Jeg sa før sesongen at dette løpet var det jeg kanskje hadde aller mest lyst til å gå, og det var seint klart at jeg fikk gå den. På en måte så kjennes det ut som det største jeg har gjort, sier Jacobsen til NRK.

Også Vidar Løfshus hyller Heming-løperen:

- Dette er kjempeartig for Astrid. Det er morsmt at de som er tålmodige og kjemper seg tilbake får belønning, sier han til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media