Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hun har vært millimetre unna å bli lam og mistet synet. I kveld skal Sandra (25) stanse Norge

- Ulykken er blitt en del av meg.

MÅ STOPPE NORGE: Danmarks målvakt Sandra Toft spiller til daglig med flere av de norske landslagsjentene i Larvik. I kveld må hun stanse klubbvenninnene sine om det ikke skal bli et fiasko-EM for Danmark. Men Toft er tøff, og har opplevd hvor tøft livet kan være. Her er hun i aksjon mot rumenske Adriana Tacalie tidligere i mesterskapet. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
MÅ STOPPE NORGE: Danmarks målvakt Sandra Toft spiller til daglig med flere av de norske landslagsjentene i Larvik. I kveld må hun stanse klubbvenninnene sine om det ikke skal bli et fiasko-EM for Danmark. Men Toft er tøff, og har opplevd hvor tøft livet kan være. Her er hun i aksjon mot rumenske Adriana Tacalie tidligere i mesterskapet. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

• Norge - Danmark, klokka 20.30 i kveld.

DEBRECEN (Dagbladet): Larvik-keeper Sandra Toft (25) står overfor en tøff oppgave med å stanse de norske jentene i kveldens EM-thriller mellom Norge og Danmark.

- Det er en litt spesiell situasjon, for jeg ønsker lagvenninnene mine i Larvik alt godt, bare ikke mot Danmark, sier Sandra Toft til Dagbladet.

Stygg bilulykke Men hun går ikke til oppgaven med frykt. En håndballkamp - uansett hvor viktig den er - blir småtterier målt mot hva målvakten har vært igjennom i livet:

•  2009 mistet hun kontrollen over bilen på vei hjem fra et bursdagsselskap hos sin søster. Bilen trillet rundt fire ganger. Hun brakk begge armene. Men det kunne endt så mye verre.

- Jeg var noen få millimetre fra å bli lam. Ulykken er blitt en del av meg, og jeg kommer aldri til å få den helt på avstand. Etter hvert som tiden går blir jeg mindre og mindre redd for å kjøre bil når det er mørkt, sier hun til danske BT.

Og legger til:

- Opplevelsen har gjort meg troende. Det er ikke sånn at jeg går i kirken hver søndag. Men jeg er overbevist om at det er en der oppe som holder hånden over meg.

- Ble livredd I tillegg har ulykkesfuglen fått slått ut noen tenner, under en landslagssamling i 2012 satte hun armen fast i en bildørs og noen dager seinere fikk hun et sykkelstyre i øyet.

Og hun har vært gjennom fem kneskader.

Men i høst fikk hun skikkelig skjelven. På en flytur hjem fra en Champions League-kamp i Polen med Larvik oppsto det komplikasjoner på den første etappen mellom Warszawa og København.  

- Plutselig begynte det å svi og brenne over hele kroppen, samtidig som jeg svulmet opp. Og så forsvant synet. Jeg ble livredd, og det tror jeg også lagvenninnene mine ble, sa Sandra Toft til Østlands-Posten.

Rett på sykehus Synet kom tilbake etter noen minutter. I København ble Sandra Toft kjørt rett til sykehus, men ble skrevet ut senere på kvelden.

- På sykehuset kunne de ikke si noe sikkert om hva som hadde skjedd. Men jeg ble gitt noen medisiner, og etter hvert som jeg ble bedre fikk jeg lov til å bli skrevet ut. Jeg har aldri opplevde noe lignende og er glad for at ikke flyturen var lenger.

Danskene må vinne I kveldens kamp mot Norge må mirakeljenta stå en knallkamp om danskene skal ha en realistisk mulighet til å nå en semifinale neste helg. Om de taper får Danmark med seg bare ett poeng til hovedrunden, og Norge fire.

Da vil danskene være ille ute.

Men danskene har vunnet de to siste oppgjørene mot Norge - og fem av de sju siste - så Toft er offensiv på danskenes vegne.

- Om vi slår Norge, så ser det bra ut igjen. Jeg har gått seirende ut mot lagvenninnene mine i de to siste kampene, og jeg håper jeg gjør det i dag også.

- Følelsene utenpå - For første gang på det jeg kan huske har vi en avgjørende kamp mellom Norge og Danmark i et mesterskap. Vi blir nødt til å vinne, men gjør vi det ikke så må vi vinne alle kampene i mellomrunden.

Hun spår at det kommer til å bli en skikkelig klassiker i Debrecen i kveld.

- Det blir kamp med følelsene utenpå drakta, og det vil bli en typisk landskamp mellom Norge og Danmark i gamledager, da begge var på topp, sier Sandra Toft til Dagbladet.