TROR HUN SKAL SMILE MER I ÅR: Charlotte Kalla har planene klare for å ta med seg heder, ære og medaljer hjem fra Sotsji-OL i februar. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
TROR HUN SKAL SMILE MER I ÅR: Charlotte Kalla har planene klare for å ta med seg heder, ære og medaljer hjem fra Sotsji-OL i februar. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Hun har vunnet noe ingen norske langrennsløpere har klart

I år tror Charlotte Kalla hun skal klå Bjørgen og Johaug igjen.

VAL SENALES (Dagbladet): Charlotte Kalla har havnet i skyggen av de tre store de siste sesongene. Men svenske Kalla, som i motsetning til samtlige norske langrennsløpere har en seier i Tour de Ski fra 2007/08 i tillegg til OL- og VM-gull, tror det er mulig å slå Kowalczyk, Bjørgen og Johaug i OL-sesongen.

Det gjorde hun i OL-sesongen for fire år siden, da hun fikk med seg sitt eneste individuelle mesterskapsgull hjem fra Vancouver. Der vant hun 10-kilometeren, i tillegg til sølvet hun fikk på lagsprinten. I ski-VM i Oslo 2011 tok hun gull i lagsprint.

På breen oppi de italienske fjellene merker hun at kroppen reagerer omtrent som den gjorde før jubelsesongen i 2010.

Åpner snart
- Jeg syns kroppen kjennes bra ut sammenlignet med tidligere år, men det er litt vanskelig å vite, for jeg har liksom ikke gjort noe ennå. Jeg ser det ordentlig når vi kommer i gang med konkurransene nå, så det blir spennende, sier Kalla da Dagbladet møter henne etter skitrening i Val Senales.

Der forbereder hun og det svenske langrennslandslaget seg til sesongåpningen på ski, som for deres del går av stabelen i Bruksvallarna nest siste helgen i november.

Også det norske landslaget går rolige runder i høyden i Val Senales, men for Kalla er det ikke noe nytt å se verdens beste skijenter på nært hold.

Gode sjanser
I sommer har Kalla blant annet hengt med Marit Bjørgen og Therese Johaug på trening i Oslo for å lære av dem. Selv føler hun at hun har hengt bra med de norske enerne på treningene, og derfor tror hun også det er mulig å slå dem i vinter.

- Det er mange som vil være foran de tre store, sånn er det jo bare. Jeg skal prøve å komme i så bra slag som mulig til OL i Sotsji, sier Kalla til Dagbladet.

- Hvilke distanser tror du du har størst sjanse for å vinne?

- Skiathlon og 30-kilometeren som går i skøyting, er mine. Der tror jeg at jeg har best sjanse.