Hun jublet høyest da de norske jentene gråt. Nå er hun i Norge for å inspirere de nest beste

- Jeg er et symbol for håp, sier Caitlin Gregg.

STORTRIVES: Selv om amerikanske Caitlin Gregg har plassert seg beskjedent på resultatlistene under Toppidrettsveka, er det bare smil å se fra den kanten. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
STORTRIVES: Selv om amerikanske Caitlin Gregg har plassert seg beskjedent på resultatlistene under Toppidrettsveka, er det bare smil å se fra den kanten. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Idrettshistorien er full av overraskelser og innbefatter også enkelte sensasjoner. Selve personifiseringen av en idrettssensasjon er Caitlin Gregg.

Den 35 år gamle amerikaneren stod for et av tidenes langrennssjokk da hun tok bronse på 10 kilometeren hvor de norske langrennsjentene smurte seg bort.

Det overgikk selv hviterusseren Leaenid Karnyenkas sølv på 15 kilometeren i snøværet i Sapporo i 2007.

Gregg startet å konkurrere på seniornivå allerede i 2001, men har aldri hevdet seg internasjonalt. I fjor var en 47. plass hennes beste plassering i verdenscupen.

Likevel tok hun VM-bronse i Falun da de norske langrennsessene måtte tørke tårer etter smørefiaskoen. Har smilt siden februar Det løpet har hun kost seg med i et halvt år. Når Gregg møter Dagbladet i Orkdal, smiler hun fortsatt.

- Nå er det plutselig en del som vet hvem jeg er. Jeg har alltid elsket langrenn, og nå er det til og med noen som kjenner meg igjen. Det er utrolig kult å få være med og konkurrere mot Therese Johaug og de norske utøverne, forteller Gregg til Dagbladet og smiler bredt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.