STORTRIVES: Selv om amerikanske Caitlin Gregg har plassert seg beskjedent på resultatlistene under Toppidrettsveka, er det bare smil å se fra den kanten. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
STORTRIVES: Selv om amerikanske Caitlin Gregg har plassert seg beskjedent på resultatlistene under Toppidrettsveka, er det bare smil å se fra den kanten. Foto: Øyvind Godø / DagbladetVis mer

Hun jublet høyest da de norske jentene gråt. Nå er hun i Norge for å inspirere de nest beste

- Jeg er et symbol for håp, sier Caitlin Gregg.

TRONDHEIM (Dagbladet): Idrettshistorien er full av overraskelser og innbefatter også enkelte sensasjoner. Selve personifiseringen av en idrettssensasjon er Caitlin Gregg.

Den 35 år gamle amerikaneren stod for et av tidenes langrennssjokk da hun tok bronse på 10 kilometeren hvor de norske langrennsjentene smurte seg bort.

Det overgikk selv hviterusseren Leaenid Karnyenkas sølv på 15 kilometeren i snøværet i Sapporo i 2007.

Gregg startet å konkurrere på seniornivå allerede i 2001, men har aldri hevdet seg internasjonalt. I fjor var en 47. plass hennes beste plassering i verdenscupen.

Likevel tok hun VM-bronse i Falun da de norske langrennsessene måtte tørke tårer etter smørefiaskoen.

Har smilt siden februar
Det løpet har hun kost seg med i et halvt år. Når Gregg møter Dagbladet i Orkdal, smiler hun fortsatt.

- Nå er det plutselig en del som vet hvem jeg er. Jeg har alltid elsket langrenn, og nå er det til og med noen som kjenner meg igjen. Det er utrolig kult å få være med og konkurrere mot Therese Johaug og de norske utøverne, forteller Gregg til Dagbladet og smiler bredt.

- Det er jo helt sykt det som skjedde i Falun. Det kommer jeg til å leve på resten av livet. Samtidig har det gitt meg ny inspirasjon. Jeg håper å forbedre meg i vinter. Nå vet jeg at alt er mulig. Alt kan skje.

- Kan du til og med vinne Tour de Ski?

- Ja, hvorfor ikke? Alt er mulig. Tour de Ski og Tour of Canada blir hovedmålene til vinteren.

- Alt er mulig Hun ser på seg selv som et «symbol for håp».

Etter en 15 år gammel karriere helt uten toppresultater, kunne hun plutselig juble da det gjaldt som mest.

- Det viser at man aldri skal gi opp. Jeg håper jeg kan være til inspirasjon for alle som sliter og som ikke har de beste resultatene. Jeg håper de kan se på meg og tenke at ingenting er umulig, forteller Gregg og smiler.

Hun tok bronsen bak Charlotte Kalla og Jessica Diggins da Marit Bjørgen og co. gikk på en smøreblemme.

Diggins sølv var også overraskende, men på ingen måte en tilsvarende sensasjon. 23-åringen har en rekke topp 10-plasseringer i verdenscupen og er også verdensmester på lagsprint fra 2013.

Skremt Diggins Bådde Gregg, Diggins, Liz Stephens og Kikkan Randall er til stede under årets utgave Toppidrettsveka.

- Det er utsøkt vær og et fantastisk arrangement. Vi storkoser oss i Norge, forteller Diggins til Dagbladet.

- Jeg har faktisk aldri konkurrert på rulleski før. Jeg har trent, men ikke konkurrert. Det er litt skummelt, sier humørsprederen og ler.

SJOKK: Jessica Diggins og Caitlin Gregg sjokkerte alle da de to sølv og bronse på 10 kilometer skøyting i VM i Falun i vinter. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
SJOKK: Jessica Diggins og Caitlin Gregg sjokkerte alle da de to sølv og bronse på 10 kilometer skøyting i VM i Falun i vinter. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer