Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hun kan snyte vrakede Katrine Lunde for ny VM-sjanse

Dersom Norge trenger reserve.

RESERVELISTE: Emily Stang Sando er hjemmeværende reserve under håndball-VM. Ifølge keepertrener Mats Olsson er Sando like aktuell for å bli kalt inn i troppen som Katrine Lunde. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
RESERVELISTE: Emily Stang Sando er hjemmeværende reserve under håndball-VM. Ifølge keepertrener Mats Olsson er Sando like aktuell for å bli kalt inn i troppen som Katrine Lunde. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Keepertrener for håndballjentene, Mats Olsson, forteller til Dagbladet at det ikke er noen selvfølge at veteran og keeperstjerne Katrine Lunde (35) hentes inn som reserve dersom landslaget velger å hente inn en erstattere.

- Både Emily Stang Sando og Katrine Lunde står på lista vår. Det er ingenting som er avgjort. Hvis vi kommer i en situasjon der vi blir tvunget til å hente ny målvakt, kan det bli hvilken som helst av de to, sier Mats Olsson til Dagbladet.

- Ingen vurderes framfor den andre akkurat nå?

- Nei, vi må ta en vurdering dersom vi kommer i en slik situasjon og se hva vi trenger. Fire målvakter er skrevet opp på lista. Da kan vi velge mellom Emily og Katrine. Bare se hva som skjedde i fjor, da kom Emily inn og bidro, sier Olsson.

Ikke kontakt Landslagsledelsen bekrefter til Dagbladet at Katrine Lunde for tida trener i Kristiansand. Emily Sando befinner seg i danske Esbjerg, og har dermed kortere vei for å slutte seg til troppen ved et nødstilfelle.

- Alle de fire målvaktene må holde seg i gang. Det er ikke ferie for verken Emily eller Katrine. Derfor har vi kontakt med de begge.. Eller, vi hadde det før mesterskapet, sier Mats Olsson.

Under EM-suksessen i fjor da Norge tok gull var det Silje Solberg og Emily Sando som voktet det norske målet. Kari Grimsbø forlot mesterskapet tidlig med skade og Katrine Lunde var utilgjengelig på grunn av familieforøkelse.

Stand by Landslagstrener Thorir Hergeirsson forteller til Dagbladet at landslaget ikke har vært i kontakt med reservemålvaktene foreløpig.

- De er stand by, sier Hergeirsson.

Hergeirsson fortalte på en kort presseseanse i formiddag at laget kan gjøre to bytter i troppen gjennom VM-sluttspillet.

- Hvis vi blir tvunget til eller finner ut at vi skal gjøre bytter, så kan vi gjøre to i løpet av hele mesterskapet, sier landslagstrener.

Kari Aalvik Grimsbø fikk en smell i hodet da en ball traff henen i tinningen på oppvarming i går. Grimsbø følte seg bedre da hun møtte pressen i formiddag og friskmelder seg selv.

- Ja, jeg er klar til kamp. Jeg føler meg hundre prosent klar, sier Grimsbø til Dagbladet.

Norge møter Romania til VM-kamp i morgen klokka 20.30.

PS: Norge kan bare hente inn reserver fra VM-bruttotroppen på 28 spillere. 16 spillere fra bruttotroppen fikk VM-plass. Av de 28 spillerne er fire målvakter.

PS 2: Landslagsledelsen bekrefter i ettermiddag - rett før klokka 15 at Kari A. Grimsbø har gjennomført en treningsøkt og er friskmeldt til kamp i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media