- Hun kan være på topp i 20 år

Alle hyller gull-Astrid etter sprinten.

SAPPORO (Dagbladet.no): Det var ikke bare Astrid Jacobsen som var overrasket over VM-gullet på sprinten i dag. Den uredde junioren skremte vannet av konkurrentene idet hun fosset fra dem på det avgjørende oppløpet.

- Det var vel ikke så rart at hun vant. Hun er fra Norge, er hun ikke? Det er da helt vanlig, spøker sølvvinner Petra Majdic da Dagbladet.no spør henne om hun er overrasket over at junioren fra Heming og Oslo slo henne i finalen.

- Jeg visste jeg måtte se opp for henne i finalen, for jeg ante ikke hvor fort hun gikk i de andre heatene. Men hun er ung og bare gikk så hardt hun kunne. Vi som er litt eldre begynner ofte å tenke litt underveis, og det er ikke alltid så bra, smiler den glade sølvvinneren.

Kuitunen glad på Astrids vegne

Heller ikke den største forhåndsfavoritten, finske Virpi Kuitunen, klarte å være skuffet over bronsemedaljen hun ble henvist til. Til det var Astrid for god.

- Det er alltid gøy når det kommer en junior og vinner. Jeg er virkelig glad på hennes vegne, og hun fortjente virkelig gullet i dag, sier Kuitunen.

Og de imponerte konkurrentene og kollegene står nærmest i kø for å hylle den ferske sprintverdensmesteren.

- Jeg er mektig imponert. Hun er bare junior, men eier ikke respekt. I dag leverer hun absolutt maks, gliser Marit Bjørgen.

FORTSATT GOD SOM 40-ÅRING? Astrid Jacobsen tok sitt første VM-gull i en alder av bare 20 år. Det kan bli mange flere de neste 20 årene. Sølvvinner Petra Majdic (t.v.) og bronsevinner Virpi Kuitunen tror Norge har mye godt i vente. Foto: AP
FORTSATT GOD SOM 40-ÅRING? Astrid Jacobsen tok sitt første VM-gull i en alder av bare 20 år. Det kan bli mange flere de neste 20 årene. Sølvvinner Petra Majdic (t.v.) og bronsevinner Virpi Kuitunen tror Norge har mye godt i vente. Foto: AP Vis mer

I morgen får hun gleden av å få med seg en nybakt verdensmester på laget i lagsprinten, og skal selvfølgelig ta ansvar for sin unge lagvenninne.

- Jeg må nok holde henne litt i trøya i kveld. Hun skal få smake litt på seieren i dag, men vi får legge henne før tolv!

En ny Hilde GP?

- Astrid framstår som en rutinert og rolig person her. Man skulle ikke tro at dette var hennes første VM. Hun kan prestere i hvert fall i ti år framover. Kanskje tjue, er attesten en smilende sportssjef Åge Skinstad sender Jacobsens vei.

Og selv om Marit Bjørgen vil ha gullvinneren i seng før midnatt, åpner kvinnetrener Egil Kristiansen for en minifeiring når de kommer tilbake til hotellet.

- Vi får vel feire med litt vafler og en kaffekopp, gliser han.

- Hun kan være på topp i 20 år
<B>OPTIMIST:</B> Sportssjef Åge Skinstad er selv 42 år, og tror Astrid Jacobsen fortsatt kan være på topp når hun fyller 40.