Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hun kjemper for livet

Den nederlandske skøyteløperen Lara van Ruijven (27) er alvorlig syk.

Kortbaneesset (27) er rammet av en autoimmun sykdom, og er kritisk syk. Det opplyser det nederlandske skøyteforbundet overfor Eurosport.

van Ruijven ble innlagt på sykehus i Frankrike i forrige uke, etter at hun ble syk på treningsleir. Til tross for at hun er operert to ganger, viser hun ifølge forbundet så langt ingen tegn til bedring.

- Lara kjemper for livet akkurat nå. Med en utrolig målrettethet har hun vunnet skøytetitler, men denne kampen er mange ganger tøffere. Vi alle føler med henne, og håper med hele vårt hjerte at hun kommer seg styrket ut av dette, sier trener Jeroen Otter.

Autoimmune sykdommer er forskjellige ut fra hvilken del av kroppen de rammer. Det de imidlertid har til felles, er at kroppens immunsystem feilaktig angriper friske celler, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Symptomer på sykdommen kan blant annet være rødhet., varme, smerte eller hevelser på kroppen. Det finnes mange autoimmune sykdommer, og flere av dem angriper flere deler av kroppen.

Lara van Ruijven har ett VM-gull og et VM-sølv, samt en OL-bronse i lagkonkurransen fra OL i Pyeongchang i 2018.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!