Hun klatrer fra gutta

Therese Johaug ble første jente som distanserte herrelandslaget i løypa.

FULGTE PETTER I BAKKEN:   Therese Johaug var i enkelte partier opp slalåmbakken nesten like rask som Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FULGTE PETTER I BAKKEN: Therese Johaug var i enkelte partier opp slalåmbakken nesten like rask som Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SORRY TOR ARNE HETLAND, men nå er det tid for å rippe opp i et gammelt sår siden du var en av de første norske skimesterne som fikk føle Therese Johaugs klatrekrefter på kroppen. Det var seint på 2007-sesongen da store deler av langrennseliten var samlet til nyvinningen Horgi Opp for å teste bakkeformen, og resultatet var ikke til å ta feil av:

•• På 7,3 km og 684 meters høydeforskjell opp til Horgaletten over Voss var Therese suverent raskere enn Tor Arne.

Dengang klatret hun bedre enn en skokk andre sterke langrennsgutter også, men nå går det enda kjappere oppover. Den avsluttende Tour de Ski etappen opp slalåmbakken i Val di Fiemme inneholdt en historisk tid som forstålig nok forsvant i jubelen over Johaugs triumf:

•• For første gang distanserte en langrennsjente en av sine mannlige norske konkurrenter under helt sammenlignbare forhold.

Det setter Thereses klatrepotensiale i perspektiv.

VANLIGVIS er det ikke så mye fornuftig å finne ved å sammenligne differanser og prestasjoner i jente- og herreidrett. Til det er de fysiske forutsetningene for ulike.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer