- Hun kom mot meg som et tog den første runden

Men Brækhus var totalt overlegen i tittelkampen.

SCHWERIN (Dagbladet):Cecilia Brækhus viste atter en gang at hun er verdens beste kvinnelige bokser da hun i kveld vant sin 25. proffkamp, mot Jessica Balogun i tyske Schwerin.

De to møtte hverandre for to år siden, den gangen vant Brækhus på poeng, men Balogun sa før kveldens kamp at hun hadde planer om å overraske Brækhus.

Det var den norske boksestjerna som var mest offensiv, og som gikk hardest ut. Til slutt var hun fullstendig overlegen kampen gjennom.

- Hun kom jo mot meg som et tog den første runden, men jeg fant ut av henne fort. Hun er fysisk sterkere enn sist, men bortsett fra det er hun den samme Jessica, sier Brækhus til Viasat og legger til:

- Jeg hadde det utrolig moro. Det var bare meg selv jeg måtte jobbe med.

Imponert over Balogun Brækhus fikk inn et par gode slag med høyreslegga, og er imponert over at Balogun holdt seg på beina.

- Jeg tror hun er den eneste bokseren jeg vet om som ville stått på beina etter de slagene der. Det var en av dem Lamare gikk ned på, sier hun.

Selv om hun var fullstendig overlegen i kveld, var ikke Brækhus helt fornøyd.

- Det var et par ting jeg følte jeg må rette på, og sånn må det være, sier hun.

Rolig stemning Brækhus har vært med å bygge opp Nordic Fight Night i Frederikshavn, hvor det vanligvis er fullt av nordmenn som heier henne fram underveis.

KONTROLL: Cecilia Brækhus' VM-titler var aldri truet i oppgjøpret mot Jessica Balogun i weltervekt-klassen i Schwerin i kveld. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
KONTROLL: Cecilia Brækhus' VM-titler var aldri truet i oppgjøpret mot Jessica Balogun i weltervekt-klassen i Schwerin i kveld. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

I Schwerin var det derimot en mye roligere stemning underveis i kampen, men til gjengjeld ble den vist på den tyske tv-kanalen ARD, som i gjennomsnitt har fire millioner seere på boksestevner som dette.

De norske Viasat-kommentatorerne Thomas Hansvoll og Ole-Petter Westereng satte alle rundene i favør Brækhus.

Overlegen Dommerne i Tyskland ga seieren til Brækhus, med poengene 98-92, 99-91, 100-90. Den italienske dommeren hadde også alle rundene i Brækhus' favør.

De tre verdensmesterbeltene i WBO, WBC og WBA forblir dermed i Brækhus' eie etter kampen.

Vi fulgte kampen live her.

I SLAGET: Cecilia Brækhus hamret løs på Jessica Balogun i tyske Schwerin i kveld. Seieren til den norske jenta var aldri truet. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
I SLAGET: Cecilia Brækhus hamret løs på Jessica Balogun i tyske Schwerin i kveld. Seieren til den norske jenta var aldri truet. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer