Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hun kommer til å bli fly forbanna, men det får hun bare bli

Brækhus slår tilbake.

(Dagbladet): Cecilia Brækhus (33) og tittelutfordrer Jennifer Retzke (29) har havnet i ordkrig før lørdagens kamp i København. På dagens pressekonferanse tordnet blant andre Brækhus-promotor Nisse Sauerland mot den tyske jenta.

Den ubestridte verdensmesteren fra Bergen valgte også selv å slå tilbake mot påstandene om at hun er en diva. Samtidig satte hun ut en «etterlysning» av Retzke, da hun uteble fra dagens mediemøte.

- Jeg tror hun kommer til å bli «pissed» - manageren og promoteren hennes også. De er jo litt crazy. Så jeg tror hun kommer til å bli fly forbanna, men det får hun bare bli. He-he. Vi skal ha det litt moro med de denne uken her, forteller Brækhus til Dagbladet om hvordan hun tror motstanderen vil reagere på stuntet.

- Blir tent Det var 13. september 33-åringen ble ubestridt verdensmester og kompletterte beltesamlingen sin ved å slå kroatiske Ivana Habazin. Med det oppgjøret fulgte det samtidig et krav om at hun måtte gi IBF-forbundets nest beste utøver et tittelforsøk i neste kamp.

Derfor entrer Brækhus lørdag ringen for å møte Retzke, selv om tyskeren knapt kan ses på som en verdig motstander for tidenes beste kvinnelige bokser. Forskjellene mellom de to er store også mellom slagene. For mens Brækhus lever godt av boksingen, har Retzke en åtte til fire-jobb å forholde seg til i Tyskland.

- Dessverre så er Retzke en av de svakere motstanderne Cecilia har hatt på en stund, forteller Thomas Hansvoll til Dagbladet.

Den tidligere proffbokseren og nåværende eksperten har ingen tro på at Brækhus kan tape matchen.

EKSPERT: Thomas Hansvoll mener Cecilia Brækhus møter sin svakeste motstander på lenge i form av Jennifer Retzke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EKSPERT: Thomas Hansvoll mener Cecilia Brækhus møter sin svakeste motstander på lenge i form av Jennifer Retzke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er vanskelig å se for seg at Retzke klarer å skape trøbbel for Cecilia. Jeg har fremdeles ikke sett noen gjøre det. Såpass overlegen er hun.

- Kort prosess I et intervju med Dagbladet tidligere i måneden uttalte Brækhus at hun så for seg å gjøre kort prosess med Retzke, for så å kunne ta en tidlig juleferie. Konfrontert med uttalelsen i dag er hun klar på at forventingene fremdeles er de samme.

- Etter to måneder i trening føler jeg det veldig sterkt. Formen er på topp. Jeg har hatt tre tøffe kamper. Dette er den fjerde i år. Det er mye. Så det var egentlig bare å finpusse og holde formen ved like (etter sist match), sier Brækhus, som samtidig utelukker at det er en fare for at hun vil ta for lett på kampen.

Kan bli stygt Det betyr at det går mot en tøff kveld i ringen for hennes 29 år gamle motstander når de møtes i det Viasat-sendte oppgjøret lørdag kveld.

Men Brækhus er ikke bekymret for at det kan bli så stygt for Retzkes del at den norske regjeringen kommer til å revurdere forslaget om å tillate proffboksing i Norge. Et forslag som skal behandles på Stortinget neste måned.

- He-he. Nei. Dette her er idrett, boksing. Det er to stykker som skal måle krefter. Retzke og teamet hennes er jo rimelig sikre på at de skal komme ut fra dette med en seier, mens jeg mener at de ikke skal gjøre det.

- Er bedre enn noensinne Hansvoll tror heller ikke på et slikt scenario, men er klar på at kampen fort kan bli stoppet før fullt tid.

- Det kan den. Retzke er tøff og en brukbar bokser, så jeg skal ikke snakke henne helt ned, men hun har ikke akkurat hatt den utviklingen som Cecilia har hatt de siste årene, sier Hansvoll.

Det er Brækhus enig i. Hun er heller ikke i tvil om hvilken utgave det norske folk får se til helga.

THE FIRST LADY: Hun har ikke kallenavnet uten grunn. Cecilia Brækhus er ubestridt verdesmester i boksing. Her poserer hun alle fire beltene (WBC, WBO, WBA og IBF). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
THE FIRST LADY: Hun har ikke kallenavnet uten grunn. Cecilia Brækhus er ubestridt verdesmester i boksing. Her poserer hun alle fire beltene (WBC, WBO, WBA og IBF). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- En som er bedre enn noensinne. En skikkelig boksediva, sier Brækhus og ler.

• Se videointervjuet med Cecilia Brækhus øverst i saken.

MØTES PÅ LØRDAG: Jennifer Retzke og Cecilia Brækhus har havnet i ordkrig før møtet i København. Her under et pressetreff i Berlin, hvor begge trener til vanlig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MØTES PÅ LØRDAG: Jennifer Retzke og Cecilia Brækhus har havnet i ordkrig før møtet i København. Her under et pressetreff i Berlin, hvor begge trener til vanlig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling