Libby Clegg i Paralympics:

Hun løp inn til verdensrekord, men dette skapte drama

- En litt tøff dag, sier gullvinneren.

VERDENSREKORD VAKTE OPPSIKT: Libby Clegg løp inn til verdensrekord på 100 meter i Paralympics-klassen T11, men så hevdet motstandere at hun fikk hjelp av ledsageren som ifølge protesten passerte målstreken først. Foto: NTB Scanpix
VERDENSREKORD VAKTE OPPSIKT: Libby Clegg løp inn til verdensrekord på 100 meter i Paralympics-klassen T11, men så hevdet motstandere at hun fikk hjelp av ledsageren som ifølge protesten passerte målstreken først. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britiske Libby Clegg (26) løp inn til verdensrekord på 100 meter i T11-klassen. Men så startet dramaet.

Clegg - og ledsager Chris Clark - løp inn på verdenrekordtida 11,91 sekunder i semifinaleheatet, men så ble det lagt inn en protest mot den skotske kvinnen.

Flere mente nemlig at ledsager Clark passerte målstreken før Clegg og hadde hjulpet 26-åringen på ulovlig vis til rekorden, ifølge BBC.

GULL Libby Clegg endte opp med gull, til tross for at hun nesten ble disket etter semifinalen. Foto: NTB Scanpix
GULL Libby Clegg endte opp med gull, til tross for at hun nesten ble disket etter semifinalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Protesten ble derimot avvist og Cleggs verdensrekord blir stående. Hun fikk dermed også finaleplass der hun løp inn til gull i Paralympics med tida 11,96.

- Det var en litt tøff dag, sier Clegg ifølge PA.

- Jeg føler ikke at jeg vant ved å jukse på noen som helst måte. Og jeg ble litt lei meg av beskyldningene som kom. Jeg er glad for at jeg har fantastiske støttespillere, sier Clegg.

Chris Clark fryktet at han hadde ødelagt rekordløpet.

- Jeg tenkte «herregud, jeg håper jeg ikke har ødelagt sjansene hennes», sier Clark.

Libby Clebb lider av en øyesykdom og har bare svakt sidesyn på venstre øye. Hun er registrert som blind og deltar i klassen sammen med andre svaksynte og blinde i Paralympics.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer