Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hun lover penga tilbake!

De som ikke fikk med seg gulløpet og kollenfesten i går, skal få igjen penga, bekrefter VM-sjef Åsne Havnelid.

TAR EN INDIVIDUELL VURDERING: VM-sjef Åsne Havnelid bekrefter at de som ikke fikk med seg kollenfesten på grunn av T-banekaoset i går, skal få igjen penga sine.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
TAR EN INDIVIDUELL VURDERING: VM-sjef Åsne Havnelid bekrefter at de som ikke fikk med seg kollenfesten på grunn av T-banekaoset i går, skal få igjen penga sine. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Men hvem som skal få igjen VM-penga er for tidlig å si.

VM-sjef Åsne Havnelid bekreftet i dag overfor NTB at de som ikke fikk sett VM-øvelsene i Holmenkollen lørdag på grunn av T-banekaoset, vil få refusjon fra arrangøren.

Selve vurderingen av hvem som skal få igjen pengene, vil først skje når VM er over.

- Nå konsentrerer vi oss om avviklingen av mesterskapet, sier Havnelid til NTB.

Folk oppfordres til å gå inn på nettsidene til ski-VM.

- Der vil vi legge ut informasjon om hvordan man skal gå fram. Vi vil gi refusjon etter en individuell vurdering, sier VM-sjefen.

Hun beklager nok en gang problemene som oppsto lørdag.

- Vi tar vår del av ansvaret. Det er ikke kommet meldinger om at noen ble skadd i trengselen, sier Havnelid.
Har scannere PR- og informasjonssjef Nina Horn Hynne ber om forståelse for at det vil ta tid å gå gjennom alt.

- Vi har scannere som kan fortelle oss når folk kom til arenaen. Vi ber folk sende en individuell klage på vegne av seg selv med kopi av billetten, sier hun til Dagbladet.

Mindre kaos Søndag gikk kollektivtransporten opp til Holmenkollen nærmest knirkefritt sammenlignet med kaoset lørdag, som førte til at flere tusen mennesker sto i kø og verken rakk kombinertkonkurransen eller fikk sett Marit Bjørgen ta gull. De som kom fram til Kollen, hadde problemer med å komme seg fram til selve arenaen.

Søndag ble det meldt om smekkfulle tog og lange køer, men alle skal ha kommet seg på plass tidsnok.

- Vi økte kapasiteten fra 11.000 til nærmere 15.000 passasjerer i timen sammenlignet med lørdag, noe av dette også i buss. Dessuten startet vi med å kjøre større vognsett et par timer tidligere, sier Ruters administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen til NTB.

- Søndag er det ikke meldt om problemer til oss. Arenaen åpnet vi fire timer før start. Vanligvis gjøres det to og en halv time før start i større internasjonale konkurranser, sier Åsne Havnelid.

Fortsatt innsats Arrangørene og Ruter er enige om å fortsette innsatsen for å unngå kaos under resten av mesterskapet, som varer en uke til.

- Vi skal fortsette kraftinnsatsen for at alt skal gå like knirkefritt i resten av VM, sier Bernt Reitan Jenssen, som ifølge VM-sjefen selv brettet opp ermene og hjalp til med å geleide VM-tilskuere fra perrongen og opp i det nye Holmenkollanlegget.
(NTB)

GIKK DU GLIPP AV GULLHOPPET TIL MARIT? Da er det mulig du kan få penga tilbake.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
GIKK DU GLIPP AV GULLHOPPET TIL MARIT? Da er det mulig du kan få penga tilbake. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling