VINNERMIKS: Tom Hilde, Anette Sagen, Maren Lundby og Anders Bardal sikret seier i den første lagkonkurransen for mikset dame- og herrelag i verdenscupen på Lillehammer i dag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX
VINNERMIKS: Tom Hilde, Anette Sagen, Maren Lundby og Anders Bardal sikret seier i den første lagkonkurransen for mikset dame- og herrelag i verdenscupen på Lillehammer i dag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIXVis mer

- Hun lurte på om det var smart å få barn

Spørsmålet som overrumplet tobarnspappa Bardal.

LILLEHAMMER (Dagbladet): De norske hopperne fikk en knallstart på sesongen da de vant mikskonkurransen på Lillehammer fredag kveld. Ingen nasjoner klarte å tukte Maren Lundby, Tom Hilde, Anette Sagen og Anders Bardal.

Dette var første gang miks arrangeres i verdenscupen. Sånn sett ble gjengen historisk. Mikskonkurransen blir også en VM-øvelse i Val di Fiemme i vinter.

- Vi tar med oss dette. Det bygger selvtillit, sier Bardal, som også vant verdenscupen sist vinter.

Stoisk ro Den 30-årige trønderen framsto med stoisk ro. Da Sagen falt i sitt andre hopp, sikret Bardal seieren med et flott svev i den lille OL-bakken på Lillehammer.

De norske hopperne av begge kjønn samarbeider av naturlige grunner mer nå enn under finnen Mika Kojonkoski. Med deltakelse i samme konkurranse, kan det være greit å snakke samme språk.

I sommer ble Bardal invitert til en spørsmål-og-svar-seanse med jentene. I én time fikk de fyre løs på suksessmannen Bardal.

Ett av spørsmålene var litt uventet:

- Line Jahr lurte på om det var smart å få barn for å hoppe godt på ski. Meyer (Christian Meyer, trener) var ikke helt fornøyd med dét, humrer Bardal.

Ble pappa Seinest i april ble han pappa for andre gang - til sønnen Thomas.

- Jeg har fått noen riktige svar, sa Bardal på vei ut av bakken.

Lørdag og søndag er det individuelle verdenscuprenn i den lille og store bakken på Lillehammer.

NB: Østerrikerne forlot hoppbakken på Lillehammer med en betuttet mine. Andreas Kofler ble disket på grunn av uregelmessigheter med dressen.