DREPT: Reeva Steenkamp ble skutt og drept 14. februar i år, og kjæresten Oscar Pistorius er tiltalt. Foto: AP Photo/Citypress,Lucky Nxumalo
DREPT: Reeva Steenkamp ble skutt og drept 14. februar i år, og kjæresten Oscar Pistorius er tiltalt. Foto: AP Photo/Citypress,Lucky NxumaloVis mer

- Hun må ha opplevd marerittet på nytt

Steenkamps familie røper gammel innbruddshistorie.

(Dagbladet): Friidrettsprofilen Oscar Pistorius er tiltalt for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp og skal møte i retten 4. juni.

Steenkamp ble skutt og drept i Pistorius' hjem 14. februar og den tiltalte har hele tiden hevdet at han trodde det var en innbruddstyv han skjøt mot.

Til ITV forteller Steenkamps onkel, Mike, at den drepte modellen og juristen opplevde et innbrudd i 2011. Da flyktet hun og låste seg inne på soverommet.

VIL SELGE: En av Dagbladets medarbeidere møtte Oscar Pistorius da han flyttet inn i huset i Pretoria i 2008. Nå vil han selge huset.

FOTO: TORBJÖRN SELANDER
VIL SELGE: En av Dagbladets medarbeidere møtte Oscar Pistorius da han flyttet inn i huset i Pretoria i 2008. Nå vil han selge huset. FOTO: TORBJÖRN SELANDER Vis mer

- Hun må ha opplevd marerittet på nytt , sier onkelen Mike Steenkamp om minuttene før hun ble skutt.

Reeva og hennes mor fikk begge rådgivning etter innbruddet som skjedde i deres hjem i byen Port Elizabeth i Sør-Afrika.

Møtte eksen BBC skal sende en dokumentar om Pistorius og der forteller Reeva Steenkamps ekskjæreste, Warren Lahoud, at han traff den drepte bare to dager før drapskvelden.

I løpet av møtet skal Pistorius og Steenkamp ha ringt hverandre flere ganger og det var ikke tegn på trøbbel i forholdet, ifølge Lahoud.

- Jeg sa: «Er alt bra?. Han har ringt to ganger på 20 minutter». Hun svarte at «det er ingenting», sier Lahoud ifølge BBC.

Ekskjæresten har selv møtt Pistorius, som hadde vært sammen med Steenkamp siden november i fjor.

- Jeg har møtt ham to ganger og det var ingen problemer mellom oss.

Vil selge huset Ifølge den sørafrikanske avisa City Press vil Pistorius selge huset der Steenkamp ble skutt og drept.

- Han har signalisert at han vil selge huset, men ingenting er klart, sier talsmann Johan van Wyk.

Pistorius flyttet inn i huset i Pretoria i 2008.

Steenkamp ble truffet av tre skudd gjennom badedøra 14. februar. Under kausjonshøringen kom det fram at hun ble truffet i armen, hoften og hodet.

- Jeg har vært utsatt for innbrudd og trusler tidligere. Derfor sover jeg med en 9 mm pistol under puta. Jeg våkna og tenkte å stenge igjen døra da jeg hørte en lyd fra badet. Jeg kjente skrekken komme, fortalte Pistorius i retten.

Betalte 640 000 Oscar Pistorius ble løslatt mot en kausjon på én million sørafrikanske rand, som tilsvarer rundt 640 000 norske kroner.

Blant betingelsene som ble stilt for løslatelsen, heter det at Pistorius må levere inn alle våpnene sine, samt passet sitt. Han får ikke lov til å returnere til hjemmet sitt, og kan heller ikke bruke noen form for rusmidler, inkludert alkohol.

Dommer Desmond Nair mente det ikke er noen risiko for at Pistorius forsøker å flykte, ifølge The Guardian.

Forsvarer Barry Roux hevdet under den fire dager lange kausjonshøringen at aktor ikke hadde noen konkrete bevis for overlagt drap.

4. juni skal Pistorius igjen møte i retten.