Hun nekter for seksuell trakassering: - Jeg tvang ham ikke

Ryster kunstløpmiljøet.

AVBILDET: Seiko Hashimoto (49) skal ha blitt avbildet mens hun kysser kunstløperen Daisuke Takahashi (24) under OL i Sotsji. Vitner av seansen sier at det hele virket ufrivillig, og beskriver det som «et seksuelt overgrep uten presedens». Foto: AFP PHOTO / FILES / Toru YAMANAKA / Kazuhiro NOGI / NTB Scanpix
AVBILDET: Seiko Hashimoto (49) skal ha blitt avbildet mens hun kysser kunstløperen Daisuke Takahashi (24) under OL i Sotsji. Vitner av seansen sier at det hele virket ufrivillig, og beskriver det som «et seksuelt overgrep uten presedens». Foto: AFP PHOTO / FILES / Toru YAMANAKA / Kazuhiro NOGI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En større trakasseringssak ryster kunstløpmiljøet i Japan etter at en representant for den Japanske olympiske komiteen, Seiko Hashimoto (49), skal ha kastet seg over en tidligere kunstløpstjerne på en tilstelning under OL i Sotsji.

24 år gamle Daisuke Takahashi, som selv deltok i OL i 2014 og vant en bronsemedalje, skal ifølge vitner ha blitt kysset gjentatte ganger av den eldre kvinnen. Det skriver det japanske magasinet Shukan Bunshun.

- Naturligvis likte ikke Daisuke det, men det kan virke som om han resignerte til slutt, sier et vitne til magasinet, gjengitt av Channel NewsAsia.

- Det er var ikke ett eller to små kyss. Det må ha pågått i flere minutter. Hun klarte ikke å stoppe da hun først hadde startet. Hun gjorde det igjen og igjen, selv om absolutt alle så på.

Magasinet beskriver det videre som «et seksuelt overgrep uten presedens», og mener Hashimoto benyttet seg av sin maktposisjon for å få viljen sin. De har også flere bilder av opptrinnet.

Selv fornekter hun at det var noe upassende ved episoden.

- Jeg tvang ham ikke til å kysse meg. Om det har blitt en misforståelse her så er jeg lei meg for det, sier hun ifølge Global Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer