Hun nekter for seksuell trakassering: - Jeg tvang ham ikke

Ryster kunstløpmiljøet.

AVBILDET: Seiko Hashimoto (49) skal ha blitt avbildet mens hun kysser kunstløperen Daisuke Takahashi (24) under OL i Sotsji. Vitner av seansen sier at det hele virket ufrivillig, og beskriver det som «et seksuelt overgrep uten presedens». Foto: AFP PHOTO / FILES / Toru YAMANAKA / Kazuhiro NOGI / NTB Scanpix
AVBILDET: Seiko Hashimoto (49) skal ha blitt avbildet mens hun kysser kunstløperen Daisuke Takahashi (24) under OL i Sotsji. Vitner av seansen sier at det hele virket ufrivillig, og beskriver det som «et seksuelt overgrep uten presedens». Foto: AFP PHOTO / FILES / Toru YAMANAKA / Kazuhiro NOGI / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): En større trakasseringssak ryster kunstløpmiljøet i Japan etter at en representant for den Japanske olympiske komiteen, Seiko Hashimoto (49), skal ha kastet seg over en tidligere kunstløpstjerne på en tilstelning under OL i Sotsji.

24 år gamle Daisuke Takahashi, som selv deltok i OL i 2014 og vant en bronsemedalje, skal ifølge vitner ha blitt kysset gjentatte ganger av den eldre kvinnen. Det skriver det japanske magasinet Shukan Bunshun.

- Naturligvis likte ikke Daisuke det, men det kan virke som om han resignerte til slutt, sier et vitne til magasinet, gjengitt av Channel NewsAsia.

- Det er var ikke ett eller to små kyss. Det må ha pågått i flere minutter. Hun klarte ikke å stoppe da hun først hadde startet. Hun gjorde det igjen og igjen, selv om absolutt alle så på.

Magasinet beskriver det videre som «et seksuelt overgrep uten presedens», og mener Hashimoto benyttet seg av sin maktposisjon for å få viljen sin. De har også flere bilder av opptrinnet.

Selv fornekter hun at det var noe upassende ved episoden.

- Jeg tvang ham ikke til å kysse meg. Om det har blitt en misforståelse her så er jeg lei meg for det, sier hun ifølge Global Post.

Takahashi legger også en demper på beskyldningene og har via sine representanter kommet med følgende uttalelse:

- Han føler ikke at han var offer for seksuell trakassering, sier uttalelsen.

En talsmann for den Japanske olympiske komiteen, Tsunekazy Tekeda, sier at de ikke har fattet noen beslutning etter anklagene, men at han kommer til å snakke med Hashimoto for å finne ut hva som faktisk skjedde i Sotsji.

- Jeg vil få et komplett bilde av situasjonen før jeg tar noen avgjørelse, sier han.