Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hun nektet å motta bronsemedaljen. Nå raser boksepresidenten

- Hennes karriere kan være over.

STRAFFES HARDT: Den indiske bokseren Sarita Devi gråt og nektet å motta bronsemedaljen i Asialekene. Nå venter hun på en reaksjon fra bokseforbundet og presidenten mener karrierne kan være over. Foto: AP Photo/Kin Cheung
STRAFFES HARDT: Den indiske bokseren Sarita Devi gråt og nektet å motta bronsemedaljen i Asialekene. Nå venter hun på en reaksjon fra bokseforbundet og presidenten mener karrierne kan være over. Foto: AP Photo/Kin Cheung Vis mer

(Dagbladet): Sarita Devi skapte uro i Asialekene i høst da hun nektet å motta bronsemedaljen i kvinnenes lettvektsklasse i boksing.

Nå risikerer Devi en kraftig reaksjon fra AIBA, det internasjonale bokseforbundet for amatører.

- Hun vil straffes hardt, det er nulltoleranse, sier AIBA-president CK Wu til nyhetsbyrået AP.

Karriereslutt? Wu forteller til AP at det snart vil komme med en straff til den indiske bokseren.

- Hvis du aksepterer å være en vinner, må du også akseptere å være en taper. Hvis alle skulle oppføre seg sånn, hva slags konkurranse ville det blitt? sier Wu.

Ifølge nettstedet Woman Boxing er trolig karrieren til Devi over. For tre uker siden ble det kjent at hun allerede er utestengt fra VM. Nå er det ikke sikkert at hun noen gang kommer tilbake.

- Jeg ser ikke bort fra at hennes boksekarriere er ferdig, sier Wu.

Bakgrunnen for alt røret i Asialekene var at Devi følte seg bortdømt i semifinalen.

Dommerne tildelte Devis motstander, sørkoreanske Park Ji-na, seieren i samtlige runder.

Rasende Saken ble en stor snakkis i indisk presse som mente de ble ranet for seieren. Den indiske landslagstreneren var rasende:

LOT MEDALJEN LIGGE: Sarita Devi la bronsemedaljen ligge på pallen. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon
LOT MEDALJEN LIGGE: Sarita Devi la bronsemedaljen ligge på pallen. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon Vis mer

- At alle de tre dommerne dømte i koreansk favør, viser at utfallet av kampen var bestemt på forhånd, sa Blas Iglesisas Fernandez.

Da Sarita Devi skulle motta bronsemedaljen senere, ble det hele en fiasko. Devi nektet å bøye seg ned for å få medaljen rundt halsen, og prøvde heller å gi den til en motstander. Motstanderen ville heller ikke godta gesten fra Devi, som stormet ut fra arenaen oppløst i tårer.

Asialekene ble avholdt i Sør-Korea denne høsten - og indiske stemmer mener dette påvirket dommerne som favoriserte utøverne fra vertsnasjonen.

Kina vant for øvrig medaljestatistikken med 342 medaljer. Sør-Korea ble nummer to med 234 medaljer.

India ble nummer åtte sammenlagt - 57 medaljer var fasiten.

TÅRER:  Sarita Devi reagerte slik etter at hun følte seg bortdømt i Asialekene. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon
TÅRER: Sarita Devi reagerte slik etter at hun følte seg bortdømt i Asialekene. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling