Hun nektet å ta imot bronsen, nå er hun utestengt fra VM

Oppløst i tårer under Asialekene.

OPPLØST I TÅRER: Sarita Devi var fullstendig knust under medaljeseremonien for kvinnenes lettvektsklasse under Asialekene. Foto: NTB Scanpix
OPPLØST I TÅRER: Sarita Devi var fullstendig knust under medaljeseremonien for kvinnenes lettvektsklasse under Asialekene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den indiske bokseren Sarita Devi ville ikke ta imot bronsemedaljen etter at hun mente seg bortdømt i Asialekene. Derfor får hun ikke delta i VM.

Det er Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) som midlertidig har satt henne på sidelinjen når det gjelder VM, og årsaken er protesten på seiersseremonien i Asialekene. Der ville hun rett og slett ikke motta bronsemedaljen.

Devi tapte semifinalen i Asialekene på kontroversielt vis. Hun dominerte kampen i 60-kiloklassen mot sørkoreanske Park Ji-na i Incheon, men fikk likevel ikke seieren. Oppløst i tårer måtte hun ta imot beskjeden om at det bare ble bronsemedalje.

Det ble protestert på avgjørelsen, og det var ikke bare i denne kampen det ble levert inn protester på dømming i favør av de koreanske hjemmebokserne, men ingenting førte fram.

Nå har AIBAs disiplinærkomité også suspendert Devis trener og hovedlederen for Indias tropp til Asialekene i etterkant av den kontroversielle dommerhistorien.

VM for kvinner skal gå på Jeju-øya i Sør-Korea i november, men det blir altså uten indiske Sarita Devi.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer