Hun nektet å ta imot bronsen, nå er hun utestengt fra VM

Oppløst i tårer under Asialekene.

OPPLØST I TÅRER: Sarita Devi var fullstendig knust under medaljeseremonien for kvinnenes lettvektsklasse under Asialekene. Foto: NTB Scanpix
OPPLØST I TÅRER: Sarita Devi var fullstendig knust under medaljeseremonien for kvinnenes lettvektsklasse under Asialekene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den indiske bokseren Sarita Devi ville ikke ta imot bronsemedaljen etter at hun mente seg bortdømt i Asialekene. Derfor får hun ikke delta i VM.

Det er Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) som midlertidig har satt henne på sidelinjen når det gjelder VM, og årsaken er protesten på seiersseremonien i Asialekene. Der ville hun rett og slett ikke motta bronsemedaljen.

Devi tapte semifinalen i Asialekene på kontroversielt vis. Hun dominerte kampen i 60-kiloklassen mot sørkoreanske Park Ji-na i Incheon, men fikk likevel ikke seieren. Oppløst i tårer måtte hun ta imot beskjeden om at det bare ble bronsemedalje.

Det ble protestert på avgjørelsen, og det var ikke bare i denne kampen det ble levert inn protester på dømming i favør av de koreanske hjemmebokserne, men ingenting førte fram.

Nå har AIBAs disiplinærkomité også suspendert Devis trener og hovedlederen for Indias tropp til Asialekene i etterkant av den kontroversielle dommerhistorien.

VM for kvinner skal gå på Jeju-øya i Sør-Korea i november, men det blir altså uten indiske Sarita Devi.

(NTB)