Norge nummer fem i håndball-EM:

Hun ødela Norges EM-drøm

Tyske Isabell Roch reddet skuddet i sluttsekundene for over to uker siden. Scoring ville trolig hjulpet Norge til EM-semi denne helga.

JUBEL: Isabell Roch har reddet det siste skudd fra Norge og vinner kampen mot Norge i håndball-EM.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
JUBEL: Isabell Roch har reddet det siste skudd fra Norge og vinner kampen mot Norge i håndball-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PARIS (Dagbladet): Åpningskampen i håndball-EM 1. desember. Stillingen i Norge - Tyskland er 32-33. Det er bare sekunder igjen av kampen. Kantspiller Marit Røsberg Jacobsen får den utakknemlige oppgaven med å avslutte matchens siste angrep. Tyskland-keeper Isabell Roch redder. Hele det tyske laget bryter ut i vill jubel. Sjokkseieren mot EM-favoritt Norge er et faktum.

Øyeblikket i Brest Arena ble skjebnesvangert for Norges vei videre.

SEIRET: Tyskland vant mot Norge etter redning i sluttminuttene av åpningskampen. Redningen fra Isabell Roch viste seg å sende Norge ut av EM. Foto: NTB Scanpix
SEIRET: Tyskland vant mot Norge etter redning i sluttminuttene av åpningskampen. Redningen fra Isabell Roch viste seg å sende Norge ut av EM. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det innrømmer landslagssjef Thorir Hergeirsson.

- Ja. Eller vi kunne stoppet Tyskland i det siste angrepet. Egentlig bør vi stoppe dem - både forsvar og målvakt bør hindre Tysklands siste scoring, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Norge ble nummer fem i håndball-EM etter å ha avsluttet mesterskapet med fire overbevisende seire på rad.

Drømmen om medalje røk etter en svak EM-åpning. Uavgjort i Tyskland-kampen ville holdt til semifinaleplass, dersom vi går utifra identiske resultater på veien videre. Da ville Norge tatt med seg ett poeng fra gruppespillet til hovedrunden. I hovedrunden ville Norge endt opp med sju poeng. Da ville Nederland (8p) og Norge (7p) gått videre.

Marginer

Mye gikk galt i Norges første EM-kamp mot Tyskland. Laget slet i forsvar, keeperne slet med å redde skuddene og de norske jentene sviktet i avgjørende situasjoner i sluttminuttene.

Bare få sekunder før slutt - i kampens siste angrep - rullet Norge opp et angrep og kantspiller Jacobsen tok ansvaret med avslutning fra høyrekanten. Dessverre ble skuddet stoppet av Tyskland-keeper. Sett i ettertid ødela keeperens redning hele EM for Norge.

- Det er klart jeg tenker på det skuddet, sier Norges Marit Røsberg Jacobsen til Dagbladet etter at EM er over.

POSITIV: Marit Røsberg Jacobsen scoret på alle sine ti siste skudd i EM - og avsluttet mesterskapet postivt, i likhet med resten av laget.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
POSITIV: Marit Røsberg Jacobsen scoret på alle sine ti siste skudd i EM - og avsluttet mesterskapet postivt, i likhet med resten av laget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Høyrekanten fikk en litt tøff EM-start, men imponerte i de tre siste kampene med ti mål på ti skudd. Hun spilte seg kraftig opp i mesterskapet, akkurat slik som resten av laget.

- Jeg må bare tenke at det er mange skudd i løpet av en kamp. I kampen (mot Tyskland) hadde vi ekstremt mye å gå på. Jeg kan ikke ikke tenke for mye på den bommen. Da stopper jeg bare opp ... Vi på landslaget må tenke at vi er heldige som er en av 16 spillere i troppen som får være med på dette, sier Jacobsen.

- Hvordan opplever du EM?

- Vi sitter igjen med en god følelse etter fine seire i avslutningen. Samtidig må vi lære av det vi har vært gjennom. Det har vært god stigning i spillet, men det er bare synd det ikke kom før, sier Jacobsen.

Søndag ettermiddag sikret Nederland EM-bronse med seier 24-20 mot Romania. Norge hadde en knustende seier mot nettopp Nederland i hovedrunden - en kamp som viste seg å ikke bety stort.

- Gode nok

Etter at Norge sikret 5. plassen fredag, sto spillerne igjen med blandede følelser.

- Det er veldig bittert. Jeg føler vi er gode nok til å spille semifinale. Derfor er følelsen veldig dårlig, sier keeper Silje Solberg til Dagbladet.

Norge tapte to kamper i EM: 32-33 for Tyskland og 23-31 for Romania. Ett poeng mot ett av lagene hadde trolig holdt til semifinale.

- Jeg har tenkt veldig, veldig mye på det. Tyskland-tapet er så surt. Alle er enige om at vi skulle slått Tyskland, sier veronica Kristiansen til Dagbladet.

Lagkaptein Stine Bredal Oftedal ble kåret til EMs beste midtback og havnet på All Star-laget.

- Starten på EM definerer hele mesterskapet. Det er selvforskyldt. Det er opp til oss å være bedre. Vi er stolte av måten vi har snudd ting på. Vi går ut av mesterskapet og føler at vi kan kjempe mot de beste, sier Oftedal til Dagbladet.

- Bitter etter Tyskland-kampen?

- Poeng i Tyskland-kampen kunne gitt semifinale, men det er mange faktorer på veien som spiller inn. Vi vet aldri. Det er mye som kunne gått annerledes. Det eneste vi er blitt enige om er at vi aldri skal sette oss i denne situasjonen igjen, der vi er avhengige av andre lag, sier Oftedal.

PS: EM-finalen Russland - Frankrike starter kl. 17.30. Kampen vises på TV 3. Nederland tok bronsen med seier 24-20 mot Romania. De oransjekledde ledet hele 15-8 etter første omgang. Estavana Polman ble oppgjørets toppscorer med sju mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer