Maren Lundby mister OL

Hun redder sporten

En uventet treningseffekt gjorde at Maren Lundby må droppe OL for å ta vare på seg selv. Men mest tar hun vare på hoppsporten og all annen norsk toppidrett.

EKSTREMT MODIG GJORT: I går leverte olympiamester Maren Lundby sin beste prestasjon. Det å være så åpen om egne problemer gir hoppsporten en ny mulighet til å hjelpe seg selv. FOTO:. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EKSTREMT MODIG GJORT: I går leverte olympiamester Maren Lundby sin beste prestasjon. Det å være så åpen om egne problemer gir hoppsporten en ny mulighet til å hjelpe seg selv. FOTO:. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er lett å bli rørt når olympiamester Maren Lundby dropper å forsvare gullmedaljen sin fordi hun ser at det vil koste for mye for resten av livet:

- Jeg tror det er et bra valg, og jeg gjør det for å ta vare på meg selv. For ikke å ta noen snarveier, sa hun i går til NRK.

Det forklarer det som folk flest har skjønt de siste åra; det er noe spesielt med Maren.

Hun er noe mer en enda en strøken norsk vinteridrettshelt som plukker med seg gull og heder i de gjeveste konkurransene verden rundt, slik skiløperne våre har gjort så lenge verden har konkurrert på ski.

Dramaet bak gårsdagens sjokkmelding viser på nytt denne personlige kvaliteten til tidenes beste norske skihopper.

ET skadet kne før sist sesong dro Maren Lundby inn i den vonde spiralen som endte med at hun til slutt ble tvunget til å ta hensyn til resten av livet sitt.

Da var det ingen tvil. Det skulle ikke være noen snarveier.

Dette var en klok, men blytung beslutning. I årevis har Maren organisert hver minste detalj i hverdagen sin rundt det å bli best mulig til å hoppe på ski. Nå mister hun i stedet et OL.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.