Hun sjokkerte alle fem måneder etter fødselen. Nå vil muskelmammaen tilbake igjen

Lopes-Schliep satser mot OL.

MUSKULØS: Kanadiske Priscilla Lopes-Schliep ga publikum hakeslepp da hun gjorde comeback etter fødsel i 2012. Nå satser hun igjen. Foto: SCANPIX/AP/The Canadian Press
MUSKULØS: Kanadiske Priscilla Lopes-Schliep ga publikum hakeslepp da hun gjorde comeback etter fødsel i 2012. Nå satser hun igjen. Foto: SCANPIX/AP/The Canadian Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da kanadiske Priscilla Lopes-Schliep for tre år siden kom tilbake på hekkeløpsbanen fem måneder etter å ha blitt mor, hevet friidrettspublikummet øyenbrynene.

Den muskuløse kroppen hennes var direkte oppsiktsvekkende.

Lopes Schliep tok bronse i OL i Beijing i 2008, og i 2010 var hun rangert som verdens beste hekkeløper. Kroppen skyldes både trening, og at hun lider av sykdommen lipodystrofi, som påvirker fettvevet i kroppen og kjennetegnes av et markant tap av kroppsfett, som NTB skrev den gangen.

LIPODYSTROFI: Muskelmassen til Lopes-Schliep skyldes delvis en sykdom. Foto: SCANPIX/AP/The Canadian Press, Graham Hughes
LIPODYSTROFI: Muskelmassen til Lopes-Schliep skyldes delvis en sykdom. Foto: SCANPIX/AP/The Canadian Press, Graham Hughes Vis mer

Nå satser 32-åringen, mor til to, på OL-comeback.

Akkurat som før Ifølge et mai-intervju med lokalavisa durhamregion.com drømmer Priscilla Lopes-Schliep om å konkurrere om medaljer i Rio neste sommer.

- Hvis jeg finner et sted å trene så jeg kan starte opp før høsten, så ser jeg ikke noen grunn til at det ikke skal gå, sier hun.

- Når jeg trener, så tenker jeg «jøss, dette er akkurat som før». Bare jeg tøyer godt og tar noen isbad her og der, så er potensialet der. Jeg vet hvordan man løper hekk, sier 32-åringen.

Problemet er ifølge lokalavisa at Lopes-Schliep bor i Nebraska, 22 timer i bil unna treneren sin, og sliter med å finne treningsfasiliteter i nabolaget.

På grunn av det, og forpliktelsene til familen, må comebacket uansett utsettes til over sommeren.

- Jeg skal snakke med agenten min og se hva jeg kan gjøre for å komme tilbake, men konkurranser - foreløpig blir det tøft ettersom jeg ikke har fått drevet noe innendørstrening, sier Lopes-Schliep.

Har du et tips angående Norway Cup?


Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

- Det er en lang prosess, og vi må ta steg for steg. Jeg har gjort dette så mange ganger at kroppen min trolig kan hoppe rett inn i det igjen, men jeg vil ikke gå ut på den banen og løpe på dårlige tider. Jeg vil gå ut og levere mitt beste, sier kanadieren, som mislyktes i å kvalifisere seg til OL i London i 2012.

Tøft Priscilla Lopes-Schliep ser fortsatt topptrent ut på bildene durhamregion.com bruker til intervjuet, og musklene har ikke forsvunnet.

Lipodystrofien har imidlertid skapt store utfordringer for 32-åringen gjennom hele livet, blant annet er hun spesielt utsatt for diabetes.

- Det var tøft for meg som barn og ungdom. Jeg ble pekt på og ledd av, og jeg ville ikke bruke kortbukser. Da slapp jeg å vise beina mine, har hun uttalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer