Hun sjokkerte alle ved å ta seg til OL. Men alt kan ha vært juks

Endte sist i Sotsji.

SIST MEN IKKE MINST: Vanessa Mae endte desidert sist under storslalåmen i Sotsji. Nå har det kommet opplysninger som tilsier at hun kanskje aldri skulle ha fått delta. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix
SIST MEN IKKE MINST: Vanessa Mae endte desidert sist under storslalåmen i Sotsji. Nå har det kommet opplysninger som tilsier at hun kanskje aldri skulle ha fått delta. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da det ble klart at 35 år gamle Vanessa Mae i vinter kvalifiserte seg for å stille til start under kvinnenes storslalåm under OL i Sotsji, var det mange som hevet et øyenbryn.

Ikke bare fordi 35 ikke akkurat er den gjennomsnittlige debutalderen i de olympiske leker, men mest fordi Mae først og fremst er en verdenskjent fiolinist.

Men nå kan det se ut som om prestasjonen likevel kan ha vært for god til å være sann.

Mistenkelige forhold Nyhetsbyrået AP melder i dag at fire personer er utestengt fra det slovenske skiforbundet etter mistanker om at Maes resultater skal ha vært «pyntet på». Det var nemlig i Slovenia hun oppnådde resultatene som sendte henne til Russland.

- Startlisten inneholdt blant annet en person som ikke engang stilte til start. Dessuten stemmer ikke datoen i protokollen med når konkurransen faktisk ble arrangert, sier en talsmann for forbundet til nyhetsbyrået.

Det internasjonale forbundet vil derimot ikke blande seg inn i etterforskningen før slovenerne har fått ryddet opp i egne rekker.

- Vi har sagt at det slovenske forbundet skal få tid på seg til å finne ut av detaljene. Vi har ingen håndfaste bevis, så først når de har avsluttet sin utredning kan vi bestemme hva vi skal gjøre, sier FIS-president Gian-Franco Kasper.

- Det var heftig Mae imponerte heller ikke nevneverdig i bakken i Sotsji.

Slovenske Tina Maze kjørte styggfort, og vant gullet med sju hundredeler på Anna Fenninger (Østerrike).

Ned til den verdensberømte fiolinisten Mae var avstanden hele 50,10 sekunder. Artisten som er verd 200 millioner kroner endte på 67. og sisteplass av de som fullførte løpet.

35-årige Mae var 27 sekunder bak teten etter 1. omgang, uten at det gikk utover humøret.

- Det var heftig. Det er mange utøvere i verdensklasse her, og så kom det en gammel, sint tante som meg og forsøker å kjøre ned, sier Vanessa Mae til BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer