- Hun skal ikke dra hjem uten blåmerker, for å si det sånn

Hegerberg klar til å dele ut juling til klubbvenninnen i EM-finalen.

NERVØST: Ada Hegerberg måtte se ekstraomgangene mot Danmark fra benken. Det ble nesten for mye for 18-åringen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NERVØST: Ada Hegerberg måtte se ekstraomgangene mot Danmark fra benken. Det ble nesten for mye for 18-åringen. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Norge er klare for finale mot Tyskland etter gårsdagens seier på straffespark.

Ada Hegerberg kommer til å møte sin lagvenninne Jennifer Cramer i finalen. De to spiller sammen i tyske Turbine Potsdam. Men i finalen, kommer ikke Hegerberg til å legge vennskapet lengst inn på den høyeste hylla. Hun lover dyrt og hellig at lagvenninnen ikke skal få spesialbehandling på søndag.

Klar for krig - Det blir tøft å møte Jennifer. Hun skal merke at jeg er der. Det blir krig, jeg skal ikke tape kampen mot henne, sier Hegerberg til Dagbladet.

Nå lovet også Hegerberg å gi sin tyske venninne et minne. Og ikke et minne som varer resten av livet,gullmedaljen.

- Hun skal ikke dra hjem uten blåmerker, for å si det sånn, sier en selvsikker 18-åring.

Dramatiske minutter Ada Hegerberg var én av de som måtte se de siste dramatiske minuttene fra sidelinjen fra

Etter drøye 80 minutter ble hun byttet ut til fordel for Nora Neset Gjøen, og 18-åringen synes ikke det var noe særlig å ikke kunne være utpå matta med de andre.

- Jeg var småkvalm - det var nesten så jeg måtte spy. Men, jentene var helt rå og rodde det i land, sier hun til Dagbladet.

Mens nervene slo gjennom kroppen som konstante vepsestikk forsøkte hun å holde hodet kaldt. For det var hun sikker på at sine lagvenninner på banen skulle gjøre. Ikke overraskende vanker det litt spesiell skryt til Ingrid Hjelmseth. Norges sisteskanse var god gjennom hele kampen, og i straffekonkurransen plukket hun to av danskenes forsøk fra elleve meter.

- Hun er helt gærn. Jeg tenkte "hva søren er det hun holder på med", men hun er så kald i hodet at hun tar de to straffene. Hun er matchvinneren, uten tvil, sier Hegerberg.

Mer hvile Med Danmark ute av veien, venter Tyskland i finalen i Stockholm. Det er snakk om at det blir 50 000 mennesker i svenskenes nye storstue, Friends Arena, som Zlatan Ibrahimovic innviet med å score fire mål mot England i fjor høst.

Hegerberg tror ikke det helt har gått opp for dem enda hva som ligger foran dem

- Det er helt sykt. Man har så mye fokus på kampen at man ikke tenker over at man skal spille finale, sier hun.

Tyskland får en dag mer hvile før søndagens finale. Det bryr den norske spilleren seg lite om.

- Det gir vi f.. i. Vi har stor selvtillit etter forrige oppgjør ( Norge slo Tyskland 1-0 i gruppespillet), Vi har så mye energi og motivasjon etter denne kampen. Vi har veldig trua, sier 18-åringen.