MISSET KONGEN:  Da Petter Northug ankom langrennsstadion i Val di Fiemme i dag var de svenske avisene mest opptatt av at han akkurat hadde misset svenskekongen. Det tok ikke Northug så tung. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MISSET KONGEN: Da Petter Northug ankom langrennsstadion i Val di Fiemme i dag var de svenske avisene mest opptatt av at han akkurat hadde misset svenskekongen. Det tok ikke Northug så tung. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

- Hun skal kanskje ha en egen middag

Kong Carl Gustav sier Victoria selv må ta ansvar for Northugs slottsmiddag.

I går flørtet og klemte Petter Northug med Kronprinsesse Victoria på blomstersermonien etter gullet på 15 kilometeren. Og det til tross for ordkrigen mellom han og hennes far, Kong Carl Gustav, i forkant av mesterskapet.

- Det har skjedd mye siden den tid. Jeg fikk jo en klem til og med, så jeg passet på å lure en lapp med nummeret mitt ned i lomma hennes, spøkte Northug med de svenske journalistene, og la til at det ble gjort i håp om å få en middag på slottet under sprinten i Stockholm senere i sesongen.

I dag har hennes far, Carl Gustav ankommet Italia, for å få med seg stafettene i dag og i morgen.

Må nok invitere selv Han forteller til Expressen at hele det svenske laget får komme på middag på slottet om de gjør det bra. Men datteren selv må ta ansvar om det skal bli noen slottsmiddag på Petter Northug.

- Hun kan vel kanskje ha en egen middag, svarte Carl Gustav på spørsmål om han vil invitere Northug.

Svenskekongen vil være på plass også i morgen, under herrenes stafett. Og da spørs det om Northug tør å gjenta sitatene sine fra Ski-VM i Oslo i 2011 om det skulle bli gull, hvor han skrek «Carl Gustav, can you hear me?» etter den norske stafettseieren.

- Allerede møtt den fineste Svenskekongen mener de svenske løperne kan gi Norge kamp om gullet på herrestafetten i morgen. Markus Hellner er vraket på sisteetappen, til fordel for Calle Halfvarsson.

- Det kommer nok til å gå kjempebra for Calle Halfvarsson i en duell mot Northug. Man skal ha respekt for konkurrentene, men ikke tenke at det er umulig å slå dem, sier Carl Gustav til Expressen om svenskenes ankermann i morgen. 

Da Northug ankom skistadion i Val di Fiemme i dag fikk han høre at svenskekongen var på plass, og at han akkurat hadde misset han.

- Ja, det var dumt. Men nå har jeg jo en fra familien, hun som er finest, så det er jeg fornøyd med, spøkte Northug.