- Hun skal lede hele veien

Thai Gardens Dream er Dagbladets banker i ukens V65-omgang på Bjerke.

- Thai Gardens Dream tapte tretti meter på startgalopp i Aksel Jensens hoppeavdeling, og var kanongod ved å bli tredje, sier kusk Kristian Malmin til Dagbladet.no.

- Hun er svært rask fra start og vi har en stor mulighet for teten her. Da skal hun bli tøff å hente igjen.


-Jeg tror vi vinner løpet, sier Kristian Malmin til dagbladet.no.

Han kom nylig hjem etter to ukers velfortjent ferie i Dubai med samboer Anette.

- Jeg har fått ladet batteriene og er fit for fight igjen, sier Kristian som setter kursen mot Italia med sin egen S.J s Gold om kort tid.

- S.J. reiser nedover på søndag sammen med Anette. Det er helt utrolig med papirer og praktiske ting som må ordnes før avreise. De skal ha en masse blodprøver og greier.

- Du blir ikke skremt av kidnappingsepisoden med Equinox Bi der nede?

- Jo, det er klart man tenker seg litt ekstra om. Det er jo helt vilt der nede. Vi kommer til å gjemme grime og utstyr og alt som kan vise hvilken hest det er. Anette kommer til å holde S.J. under oppsyn hele tiden.

TROR PÅ SEIER. Kristian Malmin tror han leder hele veien med Dagbladets banker Thai Gardens Dream. Foto: HESTEGUIDEN.COM
TROR PÅ SEIER. Kristian Malmin tror han leder hele veien med Dagbladets banker Thai Gardens Dream. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Hvordan har oppladningen vært for S.J.s Gold?

- Han virker å være i strålende forfatning. Han får det siste hurtigarbeidet på Bjerke i morgen. Jeg ville ikke starte ham i løp for det gjør seg bedre med de to siste løpene med 1.11-tider i raden. Han skal være godt forberedt til løpet den 25. november, lover Kristian Malmin.

- Onsdag kusker du Shooter T og Knalltøff i henholdsvis V65-1 og V65-3 som er et stallmannsløp. Sjansene?

- Shooter T. har travet fine løp for meg hver gang og jeg tror formen skal være bra. Han ble påkjørt sist og slo sammen og galopperte da. Han står fint til spormessig, men taper nok for mye fra start. Vi satser på en fin premie.

- Knalltøff feilet for meg sist. Han ble litt stri og galopperte da de dempet tempoet. Han står litt sjanseartet til, men han er rask fra start og vi klemmer til. Skulle han komme seg foran stiger sjansene. Jeg synes han er aktuell på tre-fire hester. Han har vært såpass bra at han er en stor outsider, avslutter Kristian Malmin, vår nye kuskekomet.

Skrellkusken

Kai Johansen er skrellkusken fremfor noen og byr på overraskelser i fleng og grått hår for spillerne. Kai kan  tittulere seg for lunsjkongen etter å ha detonert den ene oddsbomben etter den andre i lunsjtravet. På Biri fredag kveld vant han med sistevalget Kicking Promessa til 54 i vinnerodds. Det vitner om fremragende kuskeegenskaper til fingerspissene. Tross sin unge alder har Kai Johansen lang fartstid i sporten. Han startet å jobbe hos Gunnar Diskerud i åttende klasse, og jobbet lenge hos Olav Mikkelborg før han tok ut egen trenerlisens. Han har presentert seg som en svært god kusk. I 2002 vant han Norsk Trav Derby med Lundfrigg, og fikk et høyst ufrivillig bad i fontenen av glade kamerater. Det er farlig å utelate Kai Johansen på bongen.

- Vinnersjansen min i kveld heter Lannem Jerven. Han har travet veldig fine løp. Hadde vi hatt annetspor sist som vi egentlig skulle hatt, er jeg sikker på vi hadde kjempet i toppen (en hest ble bortvist fra start).

Det kan bli helt riktig for Lannem Jerven i V65-4 om favorittene Frekken og Lundfax kjører mot hverandre.

- Odals Sarita (V65-2) fikk vel maks på Biri sist og er ikke lett å vinne med. Det er en best mulig premie som gjelder.

- Magic Brazz (V65-5) skal smyge med. Da kan hun ha en hvass speed å by på til slutt. Hun bør absolutt passes med det rette løpet.

- Strongest (V65-6)er det en best mulig premie som gjelder for, mener Kai Johansen.

SKRELLKUSKEN. Kai Johansen har kjørt inn flere overraskelser enn noen annen kusk i det siste.