Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hun skal med til OL. Det er planen og avtalen

Men Løke nekter å garantere noe som helst.

 GULLKYSSET:  Heidi Løke kysser kjæresten  Bjørn Vestrum Olsson. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GULLKYSSET: Heidi Løke kysser kjæresten Bjørn Vestrum Olsson. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

GARDERMOEN (Dagbladet): I går kveld kom Heidi Løke og resten av de norske gulljentene hjem til Norge. Om rundt 590 dager setter håndballjentene seg på flyet til Rio de Janeiro for å jakte nye medaljer. Da er det ikke sikkert en av Norges viktigste spillere er med.

For Heidi Løke vet ennå ikke om hun blir med til OL i Rio - til tross for at landslagssjefen satte det som krav i oktober.

Møtt av kjæresten I går hadde ikke strekspilleren tid til å snakke med noen før hun hadde gitt kjæresten Bjørn Vestrum Olsson et bløtt kyss med gullmedaljen om halsen. Det et samlet norsk pressekorps ønsket å få svar på var om 32-åringen blir med den norske troppen til OL om ett og et halvt år.

Denne sommeren tok Løke seg en pause fra landslaget, for å få mer tid med sønnen Alexander. I oktober meldte hun seg igjen til tjeneste - i god tid før EM.

Da satte landslagssjef som krav at hun måtte forplikte seg til å satse med landslaget til og med OL i Rio i 2016 - for å få en plass i EM-troppen.

-Om ikke Heidi hadde forpliktet seg mot OL, så kan det derfor hende at vi ville ha vurdert situasjonen annerledes, sa Thorir Hergeirsson til Dagbladet i oktober.

Sjefens krav Det var landslagssjefens krav i oktober. I går var ikke Heidi Løke selv like sikker på om hun drar til Rio.

- Det er ikke noe som er bestemt enda. Det får vi ta litt som det kommer, svarte Løke Dagbladet etter ankomst på Gardermoen.

- Thorir sa i oktober at det var en forutsetning for at du skulle få bli med til EM, og det var at du sa ja til VM og OL. Stemmer det?

- Jo, men for meg handler det om ting som skal gå opp også på hjemmebane. Jeg har en sønn som går på skole i Ungarn, og det er ikke like lett å få det til å gå opp. Så det må selvfølgelig løses, sier strekspilleren. Hun avviser at det er avklart om hun blir med til VM i Danmark neste år, og OL året etter.

- Det er lenge til Rio, understreker Györ-spilleren.

- Hun skal med Landslagssjef Thorir Hergeirsson fortalte Dagbladet på ny i går at planen er at strekspilleren er med til 2016.

- Hun skal med til OL om hun er frisk og rask. Det er planen og det er avtalen, sier landslagssjefen.

- Hvorfor er Heidi Løke så vag i sine svar nå da?

- Det må du spørre henne om, svarer Hergeirsson. Heidi Løke var som de fleste av gulljentene svært sliten og utladet da hun ankom norsk jord i går. Aller mest ville 32-åringen bare dra hjem og fokusere på jul.

- Jeg gleder meg til å komme hjem med familien. Jeg har fått en nevø som jeg ikke har møtt ennå, så det skal bli godt å feire jul, forteller en sliten gulljente.