Hun skulle gifte seg på fredag. I stedet måtte hun begrave sitt livs kjærlighet

- Jeg ville bare dø med ham.

ETTERLATT: Amanda Machado er en av mange etterlatte etter flystyrten som tok livet av 71 mennesker i forrige uke. Video: CNN Vis mer

(Dagbladet): De personlige og menneskelige tragediene etter flystyrten som kostet 71 mennesker livet for ei uke siden, blir flere og flere.

I går kunne CNN fortelle historien om Amanda Machado som etter planen skulle gifte seg med Chapecoense-spilleren Dener Assuncao Braz på fredag.

I stedet måtte hun begrave ham.

- Hjertet mitt stoppet

De to hadde vært sammen i sju år, og Machado har store problemer med å akseptere at hennes livs kjærlighet nå har gått bort.

- Hjertet mitt stoppet og verden falt i grus da jeg fikk nyheten. Jeg ville bare dø med ham. Jeg ville ta mitt eget liv. Jeg vil ikke leve uten ham, forteller en sønderknust Machado.

- Det siste jeg hørte fra ham, var en melding han sendte like før han gikk om bord i flyet, men jeg så den ikke. Jeg fikk aldri sjansen til å si farvel, og det er det som gjør mest vondt.

HUN VAR PILOT PÅ ULYKKESFLYET: Den bolivianske modellen og flygeren Sisy Arias, ble intervjuet ombord på ulykkesflyet minutter før avgang. Senere styrtet flyet og 71 mennesker i døden. Blant dem var Arias selv. Video: Reuters Vis mer

Bernardo (2)

I uka som har gått etter det fatale havariet, har Machado og mange av de etterlatte søkt trøst hos hverandre.

Hun forteller at hun ikke klarte å gå tilbake til parets leilighet. Minnene der er for mange og for sterke.

Hun klarte heller ikke å sette seg på et fly for å reise hjem til Porto Alegre der de nærmeste skulle avholde en mer privat minnestund. I stedet valgte hun å kjøre i seks timer.

Paret har også en sønn sammen, og hun finner trøst i to år gamle Bernardo.

- Han er så lik faren sin. Det er som om en liten del av ham fortsatt er her. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å lære ham at faren hans var en ekstraordinær mann, sier hun.

HJERTESKJÆRENDE BILDER: Her får 22 år gamle Tiago da Rocha Vieira Alves vite at han skal bli pappa. Én uke senere sitter han og resten av lagkameratene på det som skulle bli en fatal flytur. Video: Facebook/Associacao Chapecoense de Futebol / Instagram/_oficial_vilmar via Storyful Vis mer

100 000

Omlag halvparten av byen Chapecos 210 000 innbyggere hadde kommet for å ta farvel med dem som mistet livet i ulykka.

Mange av dem sto langs veien da kistene ble fraktet fra flyplassen til arenaen, som var dekorert med hundrevis av bannere, flagg og plakater, skrevet på engelsk, spansk og portugisisk.

Kistene ble båret ut på gressmatta der spillerne tidligere i år har sikret seg så mange seire at de greide å kvalifisere seg til finalen i en av Sør-Amerikas to viktigste fotballcuper.

Ivan Tozzo, fungerende leder i fotballklubben, snakket varmt om spillere og trenere og avsluttet sin tale med at «vi er alle chaponese».

Mangel på drivstoff

Det var lenge uklart nøyaktig hva som var årsaken til flyulykka, men onsdag publiserte den colombianske radiostasjonen W Radio et opptak av en samtale mellom flyets kaptein og trafikkledelsen.

Opptaket viser at flygeren flere ganger ba om landingstillatelse på grunn av total elektrisk svikt og mangel på drivstoff.

Ifølge NTB gir flygelederen instruksjoner til kapteinen mens flyet stadig mister både fart og høyde.

Havariårsaken er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold, men opplysningene virker å stemme overens med det flygeren av et rutefly i nærheten har fortalt.

STYRT: Grafikk fra Flightradar24.com skal vise flyets bane før det styrtet. Et fly med det brasilianske fotballaget Chapecoense, som spiller på øverste nivå i Brasil, styrtet nær den colombianske byen Medelli’n. Redigerer: Henrik Skolt / NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer