- Hun skulle hatt rødt kort

Katrine fikk ballen i trynet - kaller dommerne feige.

BEIJING (Dagbladet.no): Angola - Norge 17-31

Kampen var så vidt 16 minutter gammel da Ilda Maria Bengue plantet et straffekast midt i ansiktet på Katrine Lunde Haraldsen.

Sisteskansen vår gikk rett i bakken, med store smerter, svimmelhet og et slørete syn.

Ballen traff midt i det øyet hun tidligere har slitt med, etter at hun høsten 2005 fikk en suser i venstre øye som satte henne ut av spill i flere uker.

Derfor ble hun bekymret da hun ble rammet av et nytt skudd.

Ble groggy

- Jeg kjente et trykk mot øyet og det var litt skummelt. Jeg kjente at jeg var groggy, så det var greit å bytte, sier Viborg-målvakten til Dagbladet.no.

Hun satte seg på benken, fikk behandling og kjente etter hvert at det ikke var alvorlig.

BLE GROGGY: Katrine Lunde Haraldsen ble engstelig da hun kjente et trykk mot øyet etter å ha blitt truffet i ansiktet. Men hun kom på banen igjen i 2. omgang - og syntes det var ekstra deilig å redde straffekast fra Ilda Maria Bengue. Foto: SCANPIX
BLE GROGGY: Katrine Lunde Haraldsen ble engstelig da hun kjente et trykk mot øyet etter å ha blitt truffet i ansiktet. Men hun kom på banen igjen i 2. omgang - og syntes det var ekstra deilig å redde straffekast fra Ilda Maria Bengue. Foto: SCANPIX Vis mer

Det er en fare for at den øyeskaden hun var rammet av i fjor høst kan bli slått opp igjen og at synet hennes kan bli skadd, dersom hun rammes av baller som treffer forkjært i venstreøyet.

- Denne gangen gikk det over ganske raskt. Jeg kan ikke tenke på at jeg kan bli truffet i øyet på sjumeterkast, sier hun.

Lagvenninnene ble derimot bekymret da Katrine gikk ned for telling.

- Jeg så ikke hva som skjedde, men jeg skjønte med en gang at det var ansiktet. Jeg håpet at det ikke var det øyet som hun har hatt litt problemer med før, men jeg tror det gikk bra med henne, sier Gro Hammerseng.

Rødt i Danmark

Som målvakt må du være forberedt på at slik kan hende. Samtidig skal det ikke skje. Skytterne skal være så gode at de ikke sender ballen rett i ansiktet på målvaktene.

Derfor er hun oppgitt over at det kinesiske dommerparet ikke viste ut den angolske jenta.

- Når en spiller kaster ballen midt i ansiktet på målvakten, da synes jeg det skal være rødt kort. Det er feigt av dommerne å ikke gjøre det. Så lenge jeg står ganske stille, og det tror jeg at jeg gjorde, skal det være rødt, sier Lunde Haraldsen.

- Hun skulle hatt rødt kort

Hun spiller selv i Europas sterkeste liga, og hun forteller at dommerne der har lagt seg på ei linje hvor de er konsekvente i forhold til slike hendelser.

- Men det er mange som ikke dømmer slik ellers i Europa.

- Tror du hun skjøt deg i ansiktet med vilje?

- Nei, det tror jeg ikke. Hun prøver vel å sette den rundt hodet mitt.

Viktig innhopp

Etter pausen var Katrine tilbake på banen igjen, og det gikk ikke lang tid før Angola fikk et nytt sjumeterkast. Den første satte samme Bengue i mål, men kort tid etterpå reddet Katrine et nytt sjumeterforsøk fra henne.

Det var en herlig revansje.

- Jeg var fornøyd, da.

Marit Breivik forteller at hun ikke liker å ta sorger på forskudd, men samtidig var hun lettet da Katrine igjen var spilleklar.

- Det var viktig at hun kom på banen igjen, slik at vi slapp å tenke på om det gikk bra med henne, sier landslagssjefen til Dagbladet.no.

Keepertrener Mads Olsson er enig i at det er viktig for målvaktene å komme i gang igjen etter slike episoder.

- Det er alltid bra å komme tilbake og spille igjen, for å slippe å tenke på det, sier han til Dagbladet.no.

- Noe imot meg?

Til tross for stjernesmellen i ansiktet var Katrine Lunde Haraldsen strålende fornøyd etter kampen. Norge nedsablet tross alt Angola, som kom til kvartfinalen i VM i fjor.

Da jentene gikk til pause, var det bare et sekstall under Angola-navnet på resultattavla. Norge spilte strålende bakover på banen, noe som førte til mange kontringer og gode overganger.

- Og jeg kunne faktisk tatt et par til av de skuddene, sier Katrine.

Dette er ikke første gangen Katrine sendes i parketten av et Angola-skudd. Også i VM i fjor ble hun truffet i ansiktet, og da rant blodet så det hvite håndkleet ble rødt.

- Jeg håper ikke de har noe imot meg, for jeg tror ikke jeg har gjort dem noe, sier hun til Dagbladet.no og ler.

Men hun har jo gjort dem noe. Hun har flere ganger nå vært svært vanskelig for de angolske jentene å overliste.

<B>HARD MEDFART MOT ANGOLA:</B> Også i VM i 2007 måtte Lunde Haraldsen få behandling etter et ublidt møte med ballen. Motstander den gang som nå - Angola.
<B>- BURDE FÅTT RØDT KORT:</B> Men Lunde Haraldsen tror ikke Bengue skjøt henne i ansiktet med vilje.