Hun skulle lede kvinnene inn i herrefotballen. Forsvant før første trening

- Holder ikke sin del av avtalen.

BLE IKKE NOE AV: Helena Costa skulle bli smått historisk da planen var at hun skulle ta over franske Clermont i 2. divisjon. Det ble ikke noe av da hun sa opp allerede før første trening. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani/NTB Scanpix
BLE IKKE NOE AV: Helena Costa skulle bli smått historisk da planen var at hun skulle ta over franske Clermont i 2. divisjon. Det ble ikke noe av da hun sa opp allerede før første trening. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bare timer etter at hun møtte opp for å ta over som den første kvinnelige manageren i fransk profesjonell fotball, hadde Helena Costa sagt opp. Det skriver den franske avisa L'Equipe.

Dermed endte den annonserte milepælen opp med å bli en farse.

Håpet var at portugisiske Costa skulle bane vei for kvinnelige ansettelser i profesjonell fotball. I stedet virker det nok mot sin hensikt.

Sa opp på dagen Klubben, Clermont Foot 63 som til daglig spiller i fransk 2. divisjon, har kommet med en kort pressemelding som sier at  Costa hadde bestemt seg for "å ikke holde sin del av avtalen med klubben".

Rapporter fra klubben sier at hun ikke hadde møtt noen av spillerne eller tatt del i de fysiske testene spillerne har gjennomgått den siste tiden før hun i dag plutselig sa opp.

Klubbens eier, Claude Michy, har tidligere blitt anklaget for å orkestrere det som ble beskrevet som et stort PR-stunt, men uttrykte i dag sin overraskelse over den "plutselige avgjørelsen" til Costa.

Ville blitt én av få Den portugisiske kvinnen ville blitt én av svært få kvinner som har ledet et herrelag i høyere divisjoner.

- Hvis jeg ikke hadde trodd at spillerne vil akseptere meg, ville jeg ikke tatt jobben. Jeg vet det er et stort steg for meg, men vi er i 2014. Jeg forstår at dette er litt overraskende og jeg ser det at dette har hatt en innvirkning med tanke på medieinteressen, men dette burde være en helt normal greie. Se på meg, jeg er en helt vanlig trener, sa Costa ifølge BBC ved ansettelsen.

Den norske fotballprofilen Gøril Kringen har blant annet vært assistenttrener i Ranheim. Hun syntes det var et spennende valg av franskmennene da hun snakket med Dagbladet etter ansettelsen.

- Det er første gang en kvinne er manager på et så høyt nivå i herrefotballen. Jeg synes det er spennende, sa Kringen den gang.

Men det blir det altså ikke noe av.

Det forventes at Costa, som tidligere har jobbet med Benfica, damelandslagene til Qatar og Iran, og speidet for Celtic, skal holde en pressekonferanse senere i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer