- Hun skulle ligge foran, og så skulle jeg felle så mange jeg klarte

Synnøve Solemdal trynet i VM-avslutningen - dro med seg flere løpere i fallet.

DOMINO-EFFEKT: Synnøve Solemdal falt, og tok med seg 10-15 løpere i fallet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
DOMINO-EFFEKT: Synnøve Solemdal falt, og tok med seg 10-15 løpere i fallet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RUHPOLDING (Dagbladet): Tora Berger og Synnøve Solemdal gikk side om side i front før andre skyting på fellesstarten som avsluttet VM i dag. Plutselig snurret Solemdal rundt og falt, og tok med seg flere løpere i fallet.

- Det var et klønete og unødvendig fall. Jeg har veldig dårlig samvittighet overfor alle jeg tok med meg i fallet, sier Solemdal.Blant de hun tok med seg i fallet var Helena Eckholm, som gikk sitt siste mesterskapsløp i dag. Synnøve Solemdal fikk ikke med seg hvor mange som gikk i bakken.

- Nei, jeg lå i motsatt retning og så jentene komme imot. Jeg hadde ikke sjans til å komme meg unna. Når jeg så snur meg, ser jeg folk ligge strødd utover, sier Solemdal.

Helena Eckholm fikk kanskje drømmen om VM-medalje knust i fallet, men etter løpet var hun likevel ikke sint på Solemdal.

- Nei, det er sånn som hender. Det er klart jeg ikke er sint. Det kunne like gjerne vært meg som ramlet først, sier Ekholm.

Var etter planen Etterpå fleipet Solemdal med at det hele var planlagt fra de norske jentene.

- Ha-ha, det var etter planen, skjønner du. Hun skulle ligge foran, og så skulle jeg felle så mange jeg klarte. Nei, huff, jeg skulle gjerne gått rundt og unnskyldt meg til alle. Det var ikke artig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer