- Hun sprengte alle grenser for hva vi tenkte en kvinne kunne gjøre

NRK-eksperter forstår at Ye Shiwen (16) blir mistenkt for doping.

SUVEREN: Ye Shiwen var raskest på kvinnenes 400 meter medley, og tok et suverent gull. På de siste 50 meterne var hun til og med raskere enn Ryan Lochte. Foto: AP Photo / Mark J. Terrill / NTB Scanpix
SUVEREN: Ye Shiwen var raskest på kvinnenes 400 meter medley, og tok et suverent gull. På de siste 50 meterne var hun til og med raskere enn Ryan Lochte. Foto: AP Photo / Mark J. Terrill / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ye Shiwen knuste alle på kvinnenes 400 meter medley lørdag kveld. På de siste 50 meterne var hun til og med raskere enn den amerikanske superstjernen Ryan Lochte.

Løpet til Shiwen var sju sekunder raskere enn medleyen hennes i VM i 2011, og superløpet til 16-åringen har derfor blitt offer for mistanke. Den amerikanske trenerlegenden John Leonard beskriver prestasjonen som «mistenkelig» og «forstyrrende», ifølge The Guardian.

- Vi skal være veldig forsiktige med å kalle det doping, men det jeg vil si er at hver gang det har skjedd noe «utrolig» i sportens historie har doping vist seg å være involvert. De siste 100 meterne (til Shiwen, journ.anm) minnet meg om noen av de øst-tyske svømmerne, eller en 400m medley av en ung irsk kvinne i Atalanta, sier Leonard.

Leonard sikter til at tidligere Øst-Tyskland-trenere tidlig på 1990-tallet bekreftet at et omfattende dopingprogram sto bak svømmedominansen i slutten av 1960- til 1980-tallet. Den irske kvinnen han sikter til er Michelle Smith, som i 1998 ble utestengt for bruk av anabole stereoider etter Atalanta OL i 1996.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer