Hun stoppet nyhetssendingen for å komme med personlig appell etter skandalene

Skaper debatt.

APPELL: Hannah Storm jobber som sportsanker i ESPN. I anledning skandalene som har rystet NFL den siste tiden leverte hun en kommentar til folk om samtalen hun hadde med sine døtre om saken. Etterdønningene har skapt debatt på den andre siden av Atlanterhavet. Her er hun sammen med datteren Ellery. Foto: Nancy Kaszerman/ZUMAPRESS.com/Stella Pictures
APPELL: Hannah Storm jobber som sportsanker i ESPN. I anledning skandalene som har rystet NFL den siste tiden leverte hun en kommentar til folk om samtalen hun hadde med sine døtre om saken. Etterdønningene har skapt debatt på den andre siden av Atlanterhavet. Her er hun sammen med datteren Ellery. Foto: Nancy Kaszerman/ZUMAPRESS.com/Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Den amerikanske fotballigaen NFL har vært preget av en rekke skandaler den siste tiden.

I fjor ble det klart at superstjerna Aaron Hernandez var arrestert mistenkt for drap, og tidligere i år kom meldingen om at samme mann også var mistenkt for et annet dobbeltdrap.

For to uker siden sprakk nyheten om Ray Rice og hans misbruk av sin daværende forlovede da en video fra heisen ble lagt ut på nettstedet TMZ. 

Forrige helg ble det klart at Minnesota Vikings-spilleren Adrian Peterson er tiltalt for barnemishandling av sin egen sønn.

- Umulige spørsmål Alle disse skandalene har rystet både sporten og det amerikanske folk. ESPNs sportsanker Hanna Storm ble så provosert at hun gjorde noe hun ikke har gjort i sin 30 år lange karriere på TV. Hun stoppet nyhetssendingen for å levere en emosjonell og personlig appell.

Temaet var vold i hjemmet og i nære relasjoner, NFL og døtrene hennes.

- Jeg har brukt hele uka på å svare på det som virker som umulige spørsmål om ligaens største stjerner. «Mamma, hvorfor gjorde han det? Hvorfor er han ikke i fengsel? Hvorfor fikk han ikke sparken? Hvorfor har de ikke kontroll på sine egne spillere?», sa hun på lufta.

- Et stup Storm fortalte ifølge New York Times i ettertid at flere produsenter hadde foreslått at hun skulle fortelle historien etter at de hørte henne snakke om Rice-samtalen hun hadde hatt med sine døtre.

Hun brukte 24 timer på å finpusse det to minutter lange innslaget, og fikk knapt sove natta i forkant.

- Det var som å kaste seg utfor et stup. Jeg hadde ingen anlese om hvordan det kom til å bli mottatt.

«Pretty face» Men responsen har vært god, og i etterkant av Storms sterke innlegg har også flere kvinnelige røster kommet til overflaten i debatten.

MISBRUK: For to uker siden sprakk nyheten om Ray Rice og hans misbruk av sin daværende forlovede da en video fra heisen ble lagt ut på nettstedet TMZ. Foto: AP Photo/Mel Evans
MISBRUK: For to uker siden sprakk nyheten om Ray Rice og hans misbruk av sin daværende forlovede da en video fra heisen ble lagt ut på nettstedet TMZ. Foto: AP Photo/Mel Evans Vis mer

Kvinnelige sportsankere har vært en del av TV-landskapet i en årrekke, men har, ifølge avisa, blitt satt til å fylle en relativt passiv rolle som «leser overskrifter, intervjuer spillere og styrer samtalen mellom mannlige eksperter».

Katie Nolan, som jobber i FOX Sports, sier at er en veldig spesifikk rolle hun og hennes kolleger skal fylle.

- Kvinner blir nesten utelukkende behandlet som et «pretty face». Kulturen for kvinner i sportsroller på TV er at de skal være pene, og smarte nok til å stable sammen en setning, sier hun.

Avisa stiller også spørsmålet om de kvinnelige meningsbærerne innenfor sportens verden har kommet for å bli, eller om det er et midlertidig blaff. Storm mener selv at det er viktig for mangfoldets skyld.

- Dette kan ha vært en midlertidig katalysator for nye stemmer, men om vi skal kunne tegne et rikt og intelligent bilde av sporten som helhet, må alle disse stemmene bli hørt, sier Storm.

BARNEMISHANDLING: Forrige helg ble det klart at Minnesota Vikings-spilleren Adrian Peterson er tiltalt for barnemishandling av sin egen sønn. Foto: AP Photo/Charles Rex Arbogast
BARNEMISHANDLING: Forrige helg ble det klart at Minnesota Vikings-spilleren Adrian Peterson er tiltalt for barnemishandling av sin egen sønn. Foto: AP Photo/Charles Rex Arbogast Vis mer