«Hun tar medaljer i VM, henger dem opp og blir en trofékone»

Hevder Lindsey Vonn har gått i skjul.

FÅR REFS:  Lindsey Vonn mister OL på grunn av skade og får kritikk i USA for at hun ikke har stilt opp og uttalt seg etter at alpintstjernen måtte trekke seg. Foto: AP Photo/Nathan Bilow
FÅR REFS: Lindsey Vonn mister OL på grunn av skade og får kritikk i USA for at hun ikke har stilt opp og uttalt seg etter at alpintstjernen måtte trekke seg. Foto: AP Photo/Nathan Bilow Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For ei uke siden fikk Lindsey Vonn (29) den triste beskjeden om at OL ryker.

Alpinisten er en av vintersportens aller største stjerner og har vært suveren de siste sesongene før den alvorlige kneskaden i VM i fjor.

Etter OL-nedturen har Vonn gått i skjul og heller ikke uttalt seg offentlig, skriver Denver Post. Det høster kritikk fra amerikanerne.

Tidligere OL-vinner fra Nagano, Picabo Street (42), slakter Vonns mediehåndtering.

- Det blir fullstendig feil, sier Street.

STJERNE: Lindsey Vonn er stor stjerne i USA - men misser dessverre OL. Her er hun på vei til Late Night with David Letterman i oktober i fjor. Foto: GG/FAMEFLYNET PICTURES
STJERNE: Lindsey Vonn er stor stjerne i USA - men misser dessverre OL. Her er hun på vei til Late Night with David Letterman i oktober i fjor. Foto: GG/FAMEFLYNET PICTURES Vis mer

- Jeg mener det er galt å være å være så reservert. Jeg ville gjort det annerledes, hvis jeg var henne. Jeg ville stilt opp og fortalt folk hva som skjer, sier den tidligere alpinisten.

Street har blant annet et OL-gull i Super-G fra Nagano å vise til.

Tidligere alpinist Lars Elton Myhre skal kommentere OL på TV 2 og forstår at Vonn velger en lav profil.

- Det er lett å forstå at det er tungt å miste et OL. Jeg synes det er helt greit at hun har en rolig periode, sier Elton Myhre til Dagbladet.

Knust Vonn Vonns eneste kommentar etter at hun trakk seg fra OL, var via hennes egen Facebook-side.

KRITISK: Tidligere OL-vinner Picabo Street er kritisk til hvordan Vonn har taklet OL-nedturen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
KRITISK: Tidligere OL-vinner Picabo Street er kritisk til hvordan Vonn har taklet OL-nedturen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

- Jeg er knust over å annonsere at jeg ikke er i stand til å konkurrere i Sotsji. Jeg gjorde alt jeg kunne for å bli sterk nok til kjøre til tross for at jeg ikke har korsbånd i det ene kneet, men realiteten har sunket inn - kneet mitt er ikke stabilt nok til å konkurrere på dette nivået, skrev Vonn.

Det er høyrekneet til Vonn som setter henne ut av spill. Stillheten fra 29-åringen skaper usikkerhet rundt framtida til 29-åringen med 59 verdenscupseire. Det er tre færre en rekorden til Annemarie Moser-Pröll fra Østerrike.

- Det er forferdelig synd at hun mister OL. Hun er en stor profil og både for sporten og interessen i USA blir hun et savn, sier Elton Myhre.

«Trofékone» Lars Elton Myhre la opp som alpinist i fjor - og er TV 2s ekspert og kommentator under OL som starter i februar.

- Slik jeg kjenner Vonn er hun veldig opptatt av numre og rekorder. Jeg kan ikke se for meg at hun gir seg før hun har flest verdenscupseire, sier Elton Myhre til Dagbladet.

TRØST: Vonn sammen med hunden Leo. Foto: Stella Pictures
TRØST: Vonn sammen med hunden Leo. Foto: Stella Pictures Vis mer

Street tror derimot at Vonn legger opp før neste OL-mulighet i Sør-Korea i 2018.

- Jeg tror hun er ferdig etter neste sesong. Hun kommer tilbake fra skaden og vinner noen renn. Hun tar medaljer i VM, henger dem opp og blir en trofékone. Hvor skal hun finne motivasjonen til å gjøre mer enn det? sier Street.

Vonn har det siste året vært sammen med golfstjernen Tiger Woods og duoen er verdens mest omtalte sportspar.

- Hun kan helt klart kjøre i fire år til. Da vil hun bare være 33 år og fortsatt prestere på et høyt nivå. Men jeg tror ikke hun vil. Jeg tror hun kjører i én sesong og bryter verdenscuprekorden. Etter det mistenker jeg at vi bare får se henne på tv-kanaler og på bilder fra golfturneringener der Tiger Woods spiller, skriver kommentor John Meyer i Denver Post.

EKSPERT: Lars Elton Myhre skal kommentere alpint for TV 2 under OL.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
EKSPERT: Lars Elton Myhre skal kommentere alpint for TV 2 under OL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Ifølge Daily Mail har Vonn den siste tiden trøstet seg med sin nye hun Leo på stranda i Florida.

STJERNEPAR: Lindsey Vonn og Tiger Woods. Foto: AP Photo/Keystone,Jean-Christophe Bott
STJERNEPAR: Lindsey Vonn og Tiger Woods. Foto: AP Photo/Keystone,Jean-Christophe Bott Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer