Hun tjente nesten like mye som Northug i fjor

Petter har ikke tjent mindre siden 2008.

GRUNN TIL Å GLISE: Marthe Kristoffersen tjente nesten like mye som Petter Northug i 2012. Snaut 200 000 kroner skilte de to langrennsløperne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GRUNN TIL Å GLISE: Marthe Kristoffersen tjente nesten like mye som Petter Northug i 2012. Snaut 200 000 kroner skilte de to langrennsløperne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Petter Northug har skaffet seg en lukrativ avtale med handelskjeden Coop, en avtale som skal være verdt rundt 15 millioner kroner i året. Det vil først neste år være mulig å se hvor mye langrennsstjernen tjener på avtalen.

Tallene for 2012 viser at Petter Northug ikke har tjent mindre siden 2008. Inntekten i fjor var rundt 1,6 millioner kroner, en nedgang på snaut to millioner kroner. Det er sannsynligvis ikke korrekte tall i forhold til hva skiesset faktisk tjente. Northug tjener likevel best av langrennsløperne.

Det gikk bedre for de to beste skijentene på kvinnesiden. Både Marit Bjørgen og Therese Johaug økte sin inntekt, og passerte millionen inntjent i 2012. førstnevnte vant blant annet verdenscupen. Skistjernene tjener mye på diverse sponsoravtaler.

Begge gjorde også solide hopp på formue-lista. Bjørgen økte sin formue med nesten sju millioner kroner. For Johaug var det ikke like stor forandring, men 5,4 millioner i økt formue er ikke å kimse av.

Solid økning Men det var en helt annen kvinnelig langrennsløper som tjente mest i 2012.

Marthe Kristoffersen gjør et solid hopp fra en inntekt på 55 750 i 2011, til 1,4 millioner kroner i 2012. 24-åringen forsynte seg ikke grovt av premiepengene i fjorårssesongen, og det er ikke kjent for Dagbladet hva hun har tjent brorparten av pengene på. Hun tjente nesten like mye som Petter Northug i fjor, bare slått med litt over 200 000 kroner.

Heidi Weng fikk sitt store gjennombrudd i fjor, men tjente «bare» 351 880 kroner.