Hun tok nok feil av treneren

Frankrike står med full pott og målforskjell 8 - 2 i VM, selv om landslagssjef Didier Deschamps ikke ville ha med supermodellens kjæreste til Brasil.

SANNHETENS ØYEBLIKK:  Landslagstrener Didier Deschamps leser opp VM-troppen sin uten å nevne stjernespilleren Samir Nasri. Det ble for mye for Nasirs kjæreste. FOTO: Reuters / Franck Fife / NTB scanpix
SANNHETENS ØYEBLIKK: Landslagstrener Didier Deschamps leser opp VM-troppen sin uten å nevne stjernespilleren Samir Nasri. Det ble for mye for Nasirs kjæreste. FOTO: Reuters / Franck Fife / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er sikkert mye pent å si om modellen Anara Atanes; kjæresten til den franske Manchester City-stjernen Samir Nasri, men laguttak i fotball er kanskje ikke hennes sterkeste side.

I disse aller gladeste VM-dagene er det muligens ikke så mange som husker Anaras spontane twittervurdering av den franske landslagstreneren Didier Deschamps manglende kvaliteter idet han i forrige måned presenterte en Brasil-tropp uten Nasri.

Det er dumt. Ikke fordi meldingen hennes "F*** france and f*** deschamps! What a s*** manager!" fløt elegant over den daglige kloakken fra kommentarfelt og sosiale medier, men fordi det er ok å bli minnet om hva som egentlig er bra lagledelse også på dette ekstremt høye sportslige nivået.

Som for eksempel å droppe en stjerne for å beskytte et fellesskap.

SELVSAGT er det umulig å vite hvor godt dette franske laget hadde spilt med Nasri på banen. Skjønt akkurat i går kveld virket det ikke mulig å spille bedre angrepsfotball enn det resten av gutta gjorde uten ham:

•• Med fem smellvakre scoringer mot et Sveits som pleier å kunne forsvare seg , er det knapt mer å bevise.

I dette verdensmesterskapet trenger ikke Frankrike selv sine største stjerner. De trenger hverandre.

DET er derfor Anara ikke bør slippe så lett fra dumheten sin, selv etter at hun presiserte at utskjellingen ikke gjaldt Frankrike; bare Deschamps. Her gir politianmeldelsen som landslagstreneren visstnok har innlevert, neppe den beste straffen. Det bør holde å vise gårsdagens kalasseier i reprise.

I hvert fall for den som vil forstå.

For dette var lagbasert angrepsspill av sjelden klasse. La gå at sveitserne satte i gang mye trøbbel ved å miste ballen unødvendig på midten. Det spesielle var uansett med hvilken spillforståelse, kraft og oversikt som franskmennene direkte kjørte kontringene sine.

LITT MER TILBAKETRUKKET: Anara Antanes' Twitter-meldinger er nå «proteced». Faksimile
LITT MER TILBAKETRUKKET: Anara Antanes' Twitter-meldinger er nå «proteced». Faksimile Vis mer

SELV om Deschamps har vært forsiktig med å grunngi vrakingen av Samir Nasri, har treneren vært tydelig på målet i VM:

•• Dette franske laget skal uansett resultat framstå samlet.

Der enheten sprakk i det famøse verdensmesterskapet i Sør-Afrika, måtte denne utgaven forbli et lag. Da kunne den tidvis blendende fotballspilleren Nasri vært et usikkert kort både på og utenfor banen.

NETTOPP dette prioriterte fellesskapet imponerte mest mot Sveits. Den sentrale midtbanen holdt seg så samlet at sveitserne gang på gang løp inn i fella og ga muligheter for farlige overganger.

Disse kontringene ble kjørt i toppfart uten tanke på hvem som til slutt skulle sitte igjen med målet og æren. Slik ble selv toppscorer Karim Benzema mer en tjener enn en sjef der han bandt den offensive sidebacken Mathieu Debuchy og de hardt arbeidende indreløperene Blaise Matuidi og Moussa Sissoko sammen med rekkekameratene Olivier Giround og Mathieu Valbuena.

På Nye Frankrike er det ikke lenger noen stjernespiss som skal bli betjent.

DERIMOT er det et kollektiv med sterke individuelle tekniske kvaliteter som jobber med så mye damp at det er mulig å strekke ambisjonene i retning 90-åras mesterlag.

Men foreløpig bare forsiktig. Sveitsernes avslutning antydet at også dette beste franske fellesskapet er sårbart rett bak sin egen backlinje.

Denne defensive utfordringen har ingen ting å gjøre med vrakingen av Nasri og en sinna kjæreste.

De fine franske kampene i VM viser bare at det som oftest blir for trangt for sannheten selv i den styggeste tweet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer