Hun vant VM i utfor for kvinner. Så fant Erik(a) ut at han hadde testikler

- Kom som et voldsomt sjokk.

ERIK(A): Erika Schinegger og Mariel Goitschel etter at førstnevnte har blitt kåret til verdensmester i utfor i 1966. Året etter ble det derimot klart at Schinegger egentlig var en mann, og Goitschel har blitt stående som vinneren av rennet. Foto:  AFP PHOTO FILES / NTB SCANPIX
ERIK(A): Erika Schinegger og Mariel Goitschel etter at førstnevnte har blitt kåret til verdensmester i utfor i 1966. Året etter ble det derimot klart at Schinegger egentlig var en mann, og Goitschel har blitt stående som vinneren av rennet. Foto: AFP PHOTO FILES / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEAVER CREEK (Dagbladet): I kveld setter den kvinnelige fartseliten utfor Raptor-løypa i Beaver Creek når utfor-vinneren skal kåres i årets VM.

Men uansett om det skulle bli favorittseier til Lindsay Vonn eller en overraskelse ingen så komme, vil dramatikken og kontroversene neppe overgå det de fikk oppleve i etterkant av mesterskapet i 1966.

VM-gull Konkurransen gikk av stabelen i chilenske Portillo - til dags dato det eneste verdensmesterskapet på den sørlige halvkule - og i kvinnenes utforkonkurranse gikk Erika Schinegger seirende ut av duellen med franske Marielle Goitschel.

Hun var også en av østerrikes fremste medaljekandidater før OL i franske Grenoble i 1968, men under en medisinsk undersøkelse i oppkjøringen til de olympiske lekene dukket det opp smått sjokkerende informasjon.

Det viste seg at Erika egentlig var en mann.

Eksplorativ kirurgi Legene ble forskrekket over at de bare fant mannlige hormoner i Schineggers spyttprøver, og de bestemte seg for å gjøre mer omfattende medisinske og psykologiske tester.

Etter eksplorativ kirurgi fant kirurgene ut at både penis og testikler hadde vokst på innsiden i stedet for på utsiden hvor de strengt tatt hører hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.