- Hun var dyktig på å bruke det psykologiske overtaket. De fryktet henne

Landslagssjefen skryter av Leganger.

STERK: Thorir Hergeirsson sier til Dagbladet at Cecilie Leganger var ekstra sterk i det psykologiske spillet mot motstandernes skyttere, og at hun brukte respekten de hadde for henne til sin fordel. Foto: Arnt E. Folvik
STERK: Thorir Hergeirsson sier til Dagbladet at Cecilie Leganger var ekstra sterk i det psykologiske spillet mot motstandernes skyttere, og at hun brukte respekten de hadde for henne til sin fordel. Foto: Arnt E. FolvikVis mer

(Dagbladet): I dag kom beskjeden om at Cecilie Leganger legger opp etter å ha slitt med skader de siste sesongene.

39-åringen høster mye skryt fra landslagstrener Thorir Hergeirsson.

- Hun var en utrolig seriøs og dyktig idrettsutøver. Hun er absolutt en av de beste målvaktene kvinnesiden har hatt. Hennes store styrke lå først og fremst i reaksjonsevnen, men hun var også veldig dyktig på å bruke det psykologiske overtaket hun fikk over mange skyttere. De fryktet henne, sier landslagssjefen til Dagbladet.

- Hun var en litt annerledes målvakt som spilte på sine styrker ikke bare på et teknisk nivå som veldig mange andre. Hun var en av de absolutt beste.

- Glad og takknemlig Leganger debuterte på det norske landslaget allerede i 1993. Elleve år seinere spilte hun for siste gang med flagget på brystet, i det som var hennes 162. kamp for Norge.

I løpet av sin lange karriere har hun spilt profesjonelt i land som Slovenia, Danmark og Norge. Tre ganger har Leganger løftet det aller gjeveste klubbtroféet, etter å ha vunnet Champions League.

Selv sier Leganger i en pressemelding fra klubben at det nå var på tide å takke pent for seg.

«Jeg er glad og takknemlig for de ekstra årene, men på en kropp som ikke er helt ung lenger og har trent mye lenge, har det også ført med seg noen skader. Noen av dem ganske alvorlige. Alle skadene er nå leget og jeg er i god form. Jeg vil gjerne fortsatt ha det slik»

Ikke overrasket Landslagssjefen er ikke overrasket over dagens beskjed.

- Jeg er ikke så veldig overrasket. Hun har trappet litt ned den siste tiden. Det er naturlig at man kommer til det tidspunktet hvor man velger å prioritere annerledes, sier Hergeirsson.

Islendingen mener Leganger også skal ha mye av æren for den gode målvakttradisjonen vi har her til lands.

- Det er soleklart at hun har vært viktig. Det er tradisjoner og de norske landslagsmålvaktene har vært forbilder. De er kontinuitetsbærere og de stimulerer unge målvakter som har lyst til å komme etter. De har ikke bare inspirert keepere, men alle unge håndballspillere. Den typen forbilder er ekstremt viktige, sier han.

NATURLIG: - Jeg er ikke så veldig overrasket. Hun har trappet litt ned den siste tiden. Det er naturlig at man kommer til det tidspunkt at man velger å prioritere annerledes, sier Hergeirsson. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NATURLIG: - Jeg er ikke så veldig overrasket. Hun har trappet litt ned den siste tiden. Det er naturlig at man kommer til det tidspunkt at man velger å prioritere annerledes, sier Hergeirsson. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer