Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hun var gift og jeg hadde en mannlig kjæreste. Livene våre ble snudd på hodet

Anja Pärson om møtet som endret alt.

SNAKKER OM FORHOLDET: Anja Pärson forteller i et intervju med CNN om da hun møtte kona Filippa. Da hadde de begge hver sin kjæreste. Foto: Stella Pictures
SNAKKER OM FORHOLDET: Anja Pärson forteller i et intervju med CNN om da hun møtte kona Filippa. Da hadde de begge hver sin kjæreste. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere alpinstjernen Anja Pärson (33) forteller i et intervju med CNN om hvordan hun opplevde suksessen - og hvordan hun fant ut at hun var homoseksuell.

- Jeg tenkte aldri på at jeg var homofil da jeg var ung. Det skjedde bare da jeg møtte kona mi. Hun var gift og jeg hadde en mannlig kjæreste. Livene våre ble snudd på hodet, sier Pärson.

Hemmelig Pärson fortalte i 2012 - rett etter at hun la opp - om sin seksuelle legning. Da hadde hun holdt på hemmeligheten i lengre tid.

- Jeg tror jeg ikke sa noe fordi jeg ønsket hundre prosent fokus på løpene mine, sier Pärson.

Svensken er en av de mest suksessfulle skistjernene noensinne med seks OL-medaljer og sju VM-gull.

I AKSJON: 
Anja Pärson i utfor i superkombinasjonen under VM i alpint i Garmisch Partenkirchen i 2011.

Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
I AKSJON: Anja Pärson i utfor i superkombinasjonen under VM i alpint i Garmisch Partenkirchen i 2011. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Sammen med kona Filippa har de sønnen Elvis. Paret giftet seg i august i år.

20 ekstra Pärson forteller at hun som aktiv alltid la inn 20 dager ekstra med trening etter at sesongen var over.

- Vi elsket det. Vi elsket ideen om at lagkameratene mine eller hvem-som-helst lå på stranden og hygget seg, mens vi hamret nedover skibakkene. Jeg tror det ga oss en fordel. Både mentalt og fysisk, sier Pärson.

I Sotsji-OL tidligere i år jobbet 33-åringen som TV-ekspert. I forkant av lekene var hun usikker på om ville dra på grunn av Russlands mangel på homofiles rettigheter.

- Jeg tror mange utøvere var ukomfortable. Jeg valgte til slutt å reise dit og jeg sto opp som en homofil person og hadde med meg familien. Jeg følte at Russland ikke skulle bestemme hvordan jeg skal leve. Jeg dro dit og gjorde jobben min, sier Pärson.

CNN-intervjuet sendes i sin helhet lørdag klokka 12.00 i programmet CNN World Sport.