- Hun ville prate om kampen

Frida Wallberg har våknet fra koma etter den dramatiske boksekampen på fredag.

KNOCKOUT: Den svenske bokseren Frida Wallberg ble operert for hjerneblødning og lagt i kunstig koma etter en dramatisk boksekamp på fredag. Foto: Maja Suslin/ NTB Scanpix
KNOCKOUT: Den svenske bokseren Frida Wallberg ble operert for hjerneblødning og lagt i kunstig koma etter en dramatisk boksekamp på fredag. Foto: Maja Suslin/ NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den svenske bokseren Frida Wallberg våknet fra koma i dag tidlig.

Wallberg ble operert for hjerneblødning og lagt i kunstig koma natt til i går, etter en dramatisk avslutning på kampen mellom henne og Diana Prazak på fredag.

Ifølge kjæresten Robert Stridsberg var hun trøtt og fortumlet i dag tidlig, men har det ellers etter forholdene bra.

- Det første hun ville snakke om var kampen, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT, ifølge Expressen.

Stanset kampen Det var under WBC-tittelkamp fredag kveld at Frida Wallberg ble slått i gulvet to ganger av motstanderen. Etter andre gang stanset dommeren kampen, og Wallberg fikk oksygentilførsel før hun ble fraktet til Karolinska sykehus.

Kjæresten har våket ved hennes side siden da.

- Jeg har sittet ved sengen hennes og holdt hånda hennes og snakket med henne, sier han til Expressen.

- De sier at det er bra at jeg sitter her.

Blir på sykehuset Klokka sju i dag tidlig ble Stridsberg vekket av sykehuspersonalet, som fortalte at kjæresten hadde våknet.

- Det virker som hun har fullstendig oversikt, og hun begynte å snakke om kampen med en gang, pussig nok. Da sa jeg: «Du trenger ikke å snakke om dette, Frida.», sier Stridsberg til TT.

Bokseren skal fortsatt ligge på sykehuset til observasjon den nærmeste tida.

- Det blir en del dager til. Kanskje fem-seks dager, sier kjæresten.

- Karrieren over Wallberg var en potensiell motstander for Cecilia Brækhus. Nå er mest sannsynlig boksekarrieren hennes over.

- Det finnes ingen framtid for henne i boksing, jeg tror hun aldri kommer til å bokse igjen, sier bokseekspert Roger Pettersson til Sportbladet.

- Dameboksing er veldig lite, og det finnes ikke så mange i hver vektklasse. Frida har vært en stjerne og vårt største håp i dameboksing, men nå er det vanskelig å tenke seg at hun vil bokse igjen. Og selv om hun ønsker å bokse, så tror jeg det blir vanskelig å få noen til å betale for det. 

Lillesøster Jessica Wallberg, som ikke selv befinner seg i Stockholm, venter nå på en etterlengtet telefonsamtale fra søsteren.

- Jeg håper at hun ringer og at hun sier at hun har det bra. Jeg vil bare høre stemmen hennes og høre henne si at alt er OK, sier hun til Expressen.

SKJEBNEKAMPEN: Diana Prazak og Frida Wallberg i ringen. Foto: AFP photo / Maja Suslin / NTB scanpix
SKJEBNEKAMPEN: Diana Prazak og Frida Wallberg i ringen. Foto: AFP photo / Maja Suslin / NTB scanpix Vis mer