EN SJELDEN VINNERTYPE. Hilton Borka vinner stort sett de gangene hun starter. Det er ikke så ofte, men onsdag er hun i gang. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
EN SJELDEN VINNERTYPE. Hilton Borka vinner stort sett de gangene hun starter. Det er ikke så ofte, men onsdag er hun i gang. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

-Hun vinner jo nesten alltid

Kusken tror på kjempesjanse V65-1.

|||• Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

-Ja, det er en kanonsjanse!

Kusk Espen Schem (48) legger ingenting imellom i sin konklusjon om vinnermuligheten med kaldblodshoppa Hilton Borka i V65-1 på Bjerke onsdag.

-Jeg har aldri kjent henne så fin aksjonsmessig som hun var sist.
Og nå har hun også det løpet i kroppen, som betyr at hun skal være enda bedre på onsdag, sier Schem til Dagbladet.

Hoppa har kapasitet langt over det grunnlaget hun tilhører. Hun hører rett og slett ikke hjemme der. Hun er så mye bedre. Men helsa hennes er problemet. Hun har dårlige framknær.

-Hun er blitt behandlet flere ganger, og eieren har vært svært tålmodig med henne og gir henne denne sjansen. Rett og slett fordi hun er så god. Jeg vil si det slik, at går det galt på onsdag, så er det slutt. Da venter eventuelt avlen på henne.
Men jeg tror hun vinner, bare det ikke blir hard bane. Men jeg var på Bjerke tirsdag, og da var i hvert fall banen perfekt, forteller Schem.

-Hun vinner jo nesten alltid. Det er klart jeg har stor tro på henne nå, sier Schem
.

-Det eneste jeg må få til er å roe henne ned i oppvarmingen. Jeg må heller ikke gasse henne for mye på startsiden. Da kan hun bli stri og hissig resten av løpet. Men jeg skal heller ikke bakke fra start. Jeg tror ikke det er noen stor katastrofe om det blir dødens heller, sier Schem.

Aktiv trenerformann

Espen Schem har vært formann i trenerforeningen i en årrekke.
-Jeg tror det er fjortende året nå, så der har jeg vært seig, ler Schem.
Han har vært med på å kjempe fram en bedre aksept for hestesporten i samfunnet.
-Jeg føler at vi er i ferd med å lykkes, og at vi nærmer oss svenskene. Hestesporten i Sverige har en helt annen aksept enn vi har hatt i Norge.
Får vi på plass næringsbiten for hestesporten er det meste gjort. Da forsvinner blant annet disse negative historiene rundt lyssky import av hester.
Alt kommer opp i lyset og blir skattbart.
Hestesporten er så mye mer enn en hobby. Vi vil kunne sysselsette flere mennesker i sporten også, når vi får på plass at hestehold er en næring og ikke bare en hobby, sier Schem engasjert.