-  Hun viser ansvarlighet

Advokat Erling O. Lyngtveit har ikke vært nådig i sin kritikk av John Carew tidligere. Han mener det er riktig at Susan Namuddu nå står fram og forteller sin historie.

-  Når hun står fram på denne måten, viser hun ansvarlighet. Dette er et klart signal til samfunnet om at hun tar ansvar for sitt barn og seg selv, sier Lyngtveit til Dagbladet.

Han har rådet Susan Namuddu til å fortelle sin historie, ettersom saken er blitt omtalt i media den siste tida.

Kjent person

-  John Carew er en kjent person som har framstilt henne som en løgner i flere medier. Derfor er det på sin plass at hun nå viser ansikt og taler sin sak, fortsetter Lyngtveit. Tidligere har Lyngtveit uttalt til Dagbladet at hans håp var at Carew skulle ta takle situasjonen som en voksen mann bør gjøre, og selv ta ansvar for en DNA-test. Dette fastholder Lyngtveit.

-  Det er svært lite mandig oppførsel av en idrettsmann som framstår som et forbilde og et idol for mange unge, slår Lyngtveit fast.

Han har ikke hørt et ord fra verken John Carew selv eller hans advokat og rådgiver Per A. Flod den siste uken etter at saken kom fram i media.

-  Hadde han vurdert dette på en voksen måte, hadde ikke saken versert i media slik saken gjør nå, sier Lyngtveit.

-  Riktig

Han er ikke i tvil om at det er riktig at Susan viser ansikt og står fram.

-  Dette er helt klart en grei åpning mot John Carew. Hun gjør saken synlig ved å vise sitt ansikt, sier Lyngtveit.

John Carews advokat Per A.Flod vil fortsatt ikke si noe.

-  Dette vil jeg ikke kommentere. Det har jeg sagt tidligere, og det står jeg fast ved, sier han med en krass røst til Dagbladet.